Interior

9 items die niet mogen ontbreken in je slaapkamer

9 items die niet mogen ontbreken in je slaapkamer

De slaapkamer is een plek waar jij waarschijnlijk vaak komt. Het is daarom belangrijk dat deze plek een fijne sfeer en uitstraling heeft. Om hiervoor te zorgen, zijn er een aantal items die niet mogen ontbreken. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Dit mag niet ontbreken in jouw slaapkamer

Een bed (duh)

Een bed is natuurlijk vrij logisch. Want waar wil je anders in gaan slapen? Maar het gaat erom welk bed je in jouw slaapkamer wil hebben. De keuze uit verschillende bedframes is namelijk erg ruim. Kies jij voor een standaard frame of toch voor een frame van pallets? Of is frame met een stoffen omheining iets voor jou?

Vloerkleed

Niet alleen geeft een vloerkleed direct meer sfeer aan de slaapkamer, ook zorgt het voor minder galm. En zeg nou zelf, iedereen heeft wel eens de behoefte om op een vloerkleed te gaan liggen? Net zoals in bedframes, is de keuze in vloerkleden erg ruim. Kies je voor een rustige, egale kleur of voor felle kleuren met allerlei figuurtjes erop? De keuze is aan jou, zeg het maar!

Lees ook: Fan van roze? Dit zijn de roze essentials voor in jouw slaapkamer

Kledingkast / kledingrek

Al jouw kleding heeft natuurlijk wel een plek nodig om neergelegd te worden. Daarom is een kledingkast van groot belang in jouw slaapkamer. Wil je je kleding weghalen uit het zicht? Kies dan voor een kast met deuren. Vind je het juist leuk om de kleding te zien liggen, kies dan voor een open kast. En nóg een andere optie is om een kledingrek aan te schaffen. Erg leuk om daar al je truien en/of blazers aan op te hangen.

Make-up tafel

Om je make-up er on fleek uit te laten zien, heb je wel een plek nodig om deze make-up op te doen. Mocht je er plek voor hebben, dan is een leuke make-up tafel een leuke toevoeging aan je kamer. Vergeet niet om er ook een spiegel en krukje bij te halen!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Nu we het toch over spiegels hebben… Niet alleen voor het doen van je make-up is het handig om een spiegel te hebben. Ook om te kijken naar je kleding is een spiegel erg praktisch. Daarbij is een spiegel een hele leuke en mooie toevoeging aan de stijl van je slaapkamer. Het is een echte eye catcher.

Muurversiering

Lege muren is geen optie voor een gezellige kamer. Kies daarom de leukste foto’s met vrienden uit en plak deze netjes op de muur. Hou je meer van posters? Bestel of print er een aantal uit en plak dan deze netjes op de muur. Of ben jij een echte kunstliefhebber? Hang dan je favoriete kunstwerken aan de muur. Dit ziet er toch té leuk uit!

Persoonlijke items

Jouw slaapkamer is pas écht van jou wanneer je er ook persoonlijke dingen in verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan leuke foto’s met vrienden, lieve kaartjes of cadeautjes. Een leuke manier om bijvoorbeeld kleine, lieve items met sentimentele waarde te bewaren is door deze op een prikbord te plakken. Hoe leuk!

Bureau

Werk jij vanuit huis, zit je nog op school of heb je om andere redenen een bureau nodig? Dan is het slim om ook ruimte te bewaren voor een bureau in je slaapkamer. Zoek er één uit die jij mooi vindt én die natuurlijk ook past in jouw kamer.

Lees ook: Alles wat je moet weten over verlichting in huis

Rustige lampen

Om meer gezelligheid in jouw slaapkamer te creëren, is het essentieel dat je stopt met het gebruiken van één grote, felle lamp. Kies in plaats daarvan voor meerdere, kleine lampjes die niet zo fel zijn. Dit geeft een rustige, schattige en gezellige uitstraling die jouw kamer helemaal afmaakt.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top