Travel

9 x de leukste hotspots in Deventer

Heb jij dit weekend nog niks gepland en kan je dus wel wat inspiratie gebruiken? Ook vandaag laten we je zien wat the places to be zijn in een leuke Nederlandse stad. Deze week is Deventer aan de beurt. Tijd om de leukste plekjes te gaan verzamelen!

Deventer is één van de oudste steden van Nederland, maar daarnaast ook echt wel mee met zijn tijd. Er zijn hier allerlei fijne tentjes en zaken te vinden en met deze city guide kan je gemakkelijk de stad in alsof je het al jaren kent!

1. De Noorman
Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, vind je hier voornamelijk allerlei Scandinavische gerechten. De eigenaren gaan om de zoveel tijd naar Zweden om ingrediënten te halen die je in Nederland niet kan krijgen en dat maakt het best bijzonder! Verder werken ze samen met lokale leveranciers en bakken ze alle taarten zelf! Dit is hét recept voor een fijne lunchroom en je wil er zeker terugkomen.

 

Een bericht gedeeld door Onika Oskam (@onikaoskam) op

 

Een bericht gedeeld door Chris (@chrissversloot) op

2. Eigenwijs
Als wij buiten de deur ontbijten, dan willen we ook echt all out gaan. Eigenwijs is hiervoor dé plek om te zijn met een all day breakfast en gerechten als american pancakes en yoghurt bowls. Wij zouden elke dag hier wel willen beginnen, maar het moet wel speciaal blijven natuurlijk. Je kan hier natuurlijk ook langsgaan voor een koffietje en een stuk taart!

 

|| Start je vrijdag gezond bij ons! || 🍎🍊🍇 #nieuwe #smoothies #oranka #deventer

Een bericht gedeeld door EIG&WIJS (@eigenwijsdeventer) op

3. PLEK
PLEK is een concept store waar je van alles en nog wat kan shoppen. De eigenaren hebben zich laten inspireren door de stijl uit onder andere Berlijn, Parijs en Milaan en dat zorgt voor een fijne mix. Je kan hier terecht voor merkjes als Love Stories, Rains en Samsoe & Samsoe, maar naast kleding hebben ze nog véél meer om te bewonderen. Iets nodig voor in huis of op zoek naar een cadeautje? Dit is the place to be.

 

Een bericht gedeeld door Sarah (@tinyeggplanter) op

4. Haven Oost
Een kleine pitstop voor een heerlijk bakje koffie? Bij Haven Oost kan je even rustig gaan zitten tussen allerlei kunst van opkomende creatievelingen. Coffeebar Haven Oost zit gevestigd in de hippe, opkomende omgeving 'Het Havenkwartier'. Dus, heerlijke koffie én je zit tussen allerlei groen, want aan planten ontbreekt het hier ook zeker niet. Verder kan je hier lekkere taartjes eten, lunchen en andere drankjes bestellen zoals sapjes.

 

Een bericht gedeeld door Mye (@momentgeluk) op

 

Een bericht gedeeld door Coffeetic (@coffeetic) op

 

Een bericht gedeeld door Mye (@momentgeluk) op

5. Hemelse Hebbedingen
Ook Hemelse Hebbedingen is een winkel die valt onder de categorie 'concept stores', maar zo willen ze zelf niet genoemd worden. Hemelse Hebbedingen zit al sinds 2009 gevestigd in Deventer en was ook toen al een plek waar je allerlei dingen kon shoppen. Dat het nu hip is om een concept store te zijn, dat maakt ze niet uit. De eigenaresses verkopen wat zij leuk vinden en ze hopen dat het bij jou ook in de smaak valt.

6. The Wallstreet Tea-Rose
Bij The Wallstreet Tea-Rose kan je gezellig hightea'en en ook heel lekker lunchen. Scones, broodjes, taartjes en natuurlijk thee zijn hier in overvloed en dat is naast lekker ook erg gezellig. Dus, even iets om de dag te breken? Ga hier zeker even langs!

 

Een bericht dat is gedeeld door @bibianmercedes op

 

Een bericht gedeeld door Elina (@fingerlickingfood) op

7. Hoge ramen
Je kan deze hotspot het beste omschrijven als een hele grote cadeauwinkel waar je altijd wel wat vindt. Het zit gevestigd in de Grote Overstraat, wat ook wel de leukste winkelstraat van Deventer wordt genoemd! Ze hebben ook genoeg voor je interieur en ook daar worden wij altijd erg enthousiast van.

 

Een bericht dat is gedeeld door @deventerbabbelaar op

 

Een bericht gedeeld door vame.style (@vame.style) op

8. A Taste of Honey
Lekker weer? Dan is A Taste of Honey de perfecte keuze. Bij dit tentje kan je genieten van vers belegde bagels in een gezellige binnentuin. Je kan hier echt even relaxen en genieten van het zonnetje en de mooie bloemen. Al geluncht? Geen probleem! Ze hebben natuurlijk ook allerlei zelfgemaakte gebakjes. 

9. Coffee Together
Een mooi industrieel interieur, biologische producten en lekkere koffie; Wat wil je nog meer? Een heerlijk plekje om even bij te praten met een vriend of vriendin en er is daarnaast ook geregeld live muziek om van te genieten. Een echte hotspot dus!

 

Een bericht gedeeld door lianne (@liannehorayne) op

 

Een bericht gedeeld door Dannis Sahetapy (@dann.is) op

 

Een bericht gedeeld door Eva Wevers (@eva_wevers) op

Beeld thumb: @momentgeluk, @angelinedobberinterieur, @tinyeggplanter, @eigenwijsdeventer

Deel dit artikel
Back to top