Travel

12 x de leukste spots voor lunch in Amsterdam

12 x de leukste spots voor lunch in Amsterdam

Lunch Amsterdam: in onze hoofdstad zijn er ontzettend veel plekken waar je terecht kunt voor een hapje of drankje. Elke week komen er nieuwe plekken bij en soms lijken de opties oneindig. Ben je in Amsterdam en zoek je naar een lekkere lunch? Om alles uit je dagje in de hoofdstad te halen, delen wij onze favoriete tips voor lunch in Amsterdam. Voor ieder wat wils!

Lunch Amsterdam: de 12 beste spots  

"Wat ga jij zo lunchen?" is een vraag die hier op de redactie al om 10:00 's ochtends wordt gesteld. Hét moment waar we het meeste naar uitkijken (op de vrijmibo na natuurlijk). En laat onze redactie nu nét in hartje Amsterdam zitten. Omdat we er al om 10:00 uur naar zitten te smachten en wij de héle dag door zin hebben in lunch - zéker in Amsterdam - hebben we onze favoriete spots voor lunch in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Hoef jij er niet meer naar te zoeken. Thank us later!

lunch amsterdam

Vergeet kokosnootolie, avocado olie is de nieuwe hype

1. Bam Boa 

Bam Boa is de vervanger van restaurant Girassol en is van 's ochtends tot 's avonds geopend met gerechtjes om te delen. Op het menu vind je belegde broodjes, French toast, gepocheerde eieren en bananenbrood. Ook hebben ze de fijnste koffies met alle soorten plantaardige melk die je kunt wensen. Extra fijn: ze hebben een héél aangenaam terras. Hier wil je zijn aan de Weesperzijde.  

2. The Seafood Bar

Zeg je lunch Amsterdam, dan kan een bezoekje aan The Seafood Bar zeker niet ontbreken. Met minstens vier soorten oesters op het menu, kan je als visliefhebber helemaal losgaan. Je kan hier ook terecht voor goddelijke ceviche en voor van alles van de plancha. Handig: je kan bij The Seafood Bar lunchen op verschillende locaties in onze hoofstad. Bon appetit!

3. Benji's

Benji's is een heerlijke all day breakfast en lunchspot in Amsterdam. De inrichting doet gezellig aan met veel groen en de menu's zijn insta worthy. Hier bestel je heerlijke brunch gerechten zoals diverse belegde broodjes, verse sappen en yoghurt bowls met granola en vers fruit. Dikke score voor een lunch in Amsterdam! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Benji's (@benjisamsterdam) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Benji's (@benjisamsterdam) op

4. Pluk

Pluk Amsterdam blijft favoriet in de Negen Straatjes en zit op twee locaties: in de Reestraat en de Berenstraat. Voor een gezonde lunch in Amsterdam setting wil je hier zeker zijn. Ook leuk: je vindt hier naast healthy, homemade lunches ook de leukste cadeautjes om te shoppen, zoals mokken, schaaltjes en andere leuke interieuraccessoires. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door P L U K 🌿A M S T E R D A M (@plukamsterdam) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door P L U K 🌿A M S T E R D A M (@plukamsterdam) op

5. Corner Bakery

Corner Bakery is dé plek voor al je zoete cravings. Niet zo fan van freakshakes (XXL milkshakes mét zoete toppings) dan hebben ze ook heerlijk hartigs op het menu, zoals lekkere sandwiches. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Corner Bakery (@cornerbakeryamsterdam) op

6. The Breakfast Club

Zoals de naam al doet vermoeden kun je bij The Breakfast Club de hele dag door genieten van ontbijt en lunch. Fijne koffie, verse sapjes, gezonde smoothies, pancakes en lekkere sandwiches. En het fijne: ze zijn allemaal gemaakt van lokale ingrediënten. 

lunch amsterdam

7. Moak pancakes

Bij deze spot draait het allemaal om pancakes met de meest bijzondere combinaties. Denk aan driedubbele lagen pannenkoeken met daartussen zoet of hartig. Zo is er de 'mancake': een XXL pancake lunch met bacon en ei tussen de lagen in. Smullen! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MOAK PANCAKES (@moakpancakes) op

8. Bakers and Roasters

Pannenkoeken, burgers, huisgemaakte taarten, French toast en maar liefst elf ei-gerechten om uit te kiezen. Krijg dan maar eens geen keuzestress met zoveel lekkernijen op het menu! Deze leuke hotspot vind je zowel in het centrum als in de Pijp. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bakers & Roasters (@bakersandroasters) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bakers & Roasters (@bakersandroasters) op

9. Bar Botanique

Waan je je graag in tropische sferen, dan mag je Bar Botanique niet overslaan. Denk héél veel planten, een groene bar en zelfs groene muren met hier en daar een gouden accent. Bij Bar Botanique waan je je echt even in het paradijs tijdens een heerlijke lunch. Lunch Amsterdam-proof!

lunch amsterdam

10. PLLEK

Ben je in Noord en op zoek naar een chill-out plek voor lunch in Amsterdam? Dan is een bezoekje aan Pllek een goed idee. Neem plaats aan één van de picknicktafels, op een zitzak met de voetjes in het zand of binnen bij deze retro plek. Onze tip: het broodje met gegrile groenten. Ook voor vegans is Pllek een zeer geschikte spot!

lunch amsterdam

11. The Avocado Show

Onze 'lunch Amsterdam' lijst is niet compleet zonder dit goddelijke pareltje. Krijg je geen genoeg van avocado, dan ben je bij The Avocado Show aan het juiste adres. Hier eet je instagramwaardige avocado gerechtjes tussen de roze velvet banken, planten en groene muren. Wij houden ervan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Avocado Show (@theavocadoshow) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Avocado Show (@theavocadoshow) op

12. Bataat

Ga jij het liefst voor een gezonde lunch of ben je vegan? Dan is dit één van de leukste adresjes voor een fijne brunch of lunch in Amsterdam Oost. Met diverse lekkere sapjes, salades en sandwiches is het hier zeker goed lunchen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beter & Leuk (@beterenleukamsterdam) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beter & Leuk (@beterenleukamsterdam) op

Dit zijn de 5 leukste koffietentjes in Amsterdam

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top