Lifestyle

7 x de leukste plekjes om lekker uitgebreid te lunchen in Amsterdam

7 x de leukste plekjes om lekker uitgebreid te lunchen in Amsterdam

Zoek je nog een fijne hotspot om te lunchen in Amsterdam? Nu we door de gedeeltelijke lockdown even niet meer 's avonds kunnen dineren in een restaurant, is het natuurlijk heel fijn om wel uitgebreid te lunchen buiten de deur (of om iets eerder aan die vrijdagmiddagborrel te beginnen!)

Dit zijn de 7 leukste plekjes om te lunchen in Amsterdam waar je sowieso helemaal goed zit.

Lunchen Amsterdam Tip #1 - Vessel Amsterdam

De eerste hotspot in Amsterdam die perfect is voor een heerlijke lunch, is Vessel. Dit restaurant vind je in Hotel Boat & Co. Een handige plek om te lunchen als je een weekendje weg bent in de stad, maar ook gewoon om naartoe te gaan als je zin hebt in een uitgebreide lunch. Op de kaart staat namelijk van alles - van kabeljauwfilet tot gerookte avocado. In de zomer vertoef je er trouwens lekker buiten en kijk je uit over het IJ. Kortom: een hotspot voor op je lijstje!

Waar? Revaleiland 500

Lunchen Amsterdam Tip #2 - Rasoi

Net nieuw in de stad is Rasoi in de Maasstraat. Vanaf 3 december (dus echt net geopend!) kun je hier terecht voor een fijne gezonde (vega) lunch. Denk aan quinoasalade, een lekker Indiaas pompoensoepje of een Bombay Sandwich met muntchutney. We like! Ook handig om te weten: bij dit restaurant kun je ook jij je lunch ook vooraf bestellen en laten bezorgen of afhalen. 

Waar? Maasstraat 10

Lunchen Amsterdam Tip #3 - NENI Amsterdam

Misschien ken je NENI al - een grote favoriet van de Trendalert redactie. Deze fijne plek om te lunchen kun je al een tijdje vinden in Amsterdam-Zuid maar inmiddels is er ook een tweede pop-up take-away locatie in Amsterdam-Oost geopend. Aanraders om te lunchen daar? De Elior's butcher steak met mierikswortelcrème, cherrytomaatjes en chili, de gegrilde wintersalade en de arancini met pompoen, harissa, feta en pitabrood. 

Waar? Stadionplein 8 (Amsterdam-Zuid) en Plantage Middenlaan 48 (Amsterdam-Oost)

Lunchen Amsterdam Tip #4 - Super Lyan en Celia

Zin in Amerikaans eten? Dan zit je goed bij Celia, waar bijvoorbeeld fried dish taco's op de kaart staan. Ook lekker: raviolo of monkfish (zeeduivel). Een fijne plek om te lunchen, maar ook zeker om te borrelen. Je kunt er namelijk ook terecht voor een cocktail brunch in het weekend, waarbij je twee gerechten krijgt én een karaf Mimosa, Bellini of Bloody Mary om te delen. Oh en loop ook even langs bij Super Lyan, de buren van Celia als je zin hebt in nog meer cocktails.

Waar? Nieuwezijds Voorburgwal 3 (Super Lyan) & Nieuwendijk 60 (Celia) 

Lunchen Amsterdam Tip #5 - Lolo

Ook nieuw in de stad is het Italiaanse restaurant Lolo. Je vindt deze hotspot aan het Oudekerksplein. Ideaal voor de Instagramkiekjes - want tijgerprint meubileur, groen plafond met planten - maar ook érg fijn om lekker neer te ploffen voor een Italiaanse lunch. En cocktails, dat ook!

Waar? Oudekerksplein 48

Lunchen Amsterdam Tip #6 - Mastino vegan pizza

Een vegan lunchplek in Amsterdam waar je zeker een keer naartoe wilt is Vegan Pizzeria Mastino in de Pijp. Denk: pizza's met lekker veel groenten en vegan vlees en kaas gemaakt van linzen. Overigens kun je er ook hele goede koffie drinken. Al met al een hotspot die zeker in dit lijstje moet. 

Waar? Eerste van der Helststraat 78h

Lunchen Amsterdam Tip #7 - Brasserie Lolita 

Last but not least: de gezellige brasserie Lolita in de Pijp. Met gefrituurde spruitjes, snoekbaars, bavette en pompoenravioli op het menu is er altijd wel een goede lunch die jij lekker vindt. Daarnaast wil je bij deze plek ook zeker blijven hangen voor een borrel. Al dan niet tot 17:00 in de lockdown.

Waar? Ferdinand Bolstraat 58 - 60

Deel dit artikel
Back to top