Travel

12 x de leukste lunchspots in Amsterdam

12 x de leukste lunchspots in Amsterdam

In Amsterdam zijn er ontzettend veel hotspots en leuke plekken voor een hapje of drankje. Elke week komen er nieuwe plekken bij en soms lijken de opties oneindig. Ben je in de hoofdstad en wil je ergens lekker gaan lunchen? Om alles uit je dagje Amsterdam te halen, delen wij onze favoriete lunchplekjes in de stad. Voor ieder wat wils!

1. Bam Boa 

Bam Boa is de vervanger van restaurant Girassol en is van 's ochtends tot 's avonds geopend met gerechtjes om te delen. Op het menu vind je belegde broodjes, French toast, gepocheerde eieren en bananenbrood. Ook hebben ze de fijnste koffies met alle soorten plantaardige melk die je kunt wensen. Extra fijn: ze hebben een héél aangenaam terras. Hier wil je zijn aan de Weesperzijde. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BAM BOA (@bam.boa) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BAM BOA (@bam.boa) op

2. CT Coffee & Coconuts

Dit fijne eetcafé in de Pijp is geiïnspireerd op Bali en dat zie je terug in het mega fijne interieur. Het oude Ceintuur Theater is omgetoverd tot CT Coffee & Coconuts en is de perfecte plek voor een laidback lunch. Een vakantiegevoel tijdens je lunch? Dan zit je bij Coffee & Coconuts helemaal goed. Bij het menu moet je denken aan fijne theetjes en sappen, zelfgemaakte taarten en natuurlijk ook verse kokosnoten om te drinken vanuit je zitzak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door V A L E N T I N A ⚡️ (@valentinaballerina) op

3. Benji's

Benji's is een heerlijke all day breakfast en lunchspot in Amsterdam. De inrichting doet gezellig aan met veel groen en de menu's zijn insta worthy. Hier bestel je heerlijke brunch gerechten zoals diverse belegde broodjes, verse sappen en yoghurt bowls met granola en vers fruit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Benji's (@benjisamsterdam) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Benji's (@benjisamsterdam) op

4. Pluk

Pluk Amsterdam blijft favoriet in de Negen Straatjes en zit op twee locaties: in de Reestraat en de Berenstraat. Voor een gezonde lunch in supergezellige setting wil je hier zeker zijn. Ook leuk: je vindt hier naast healthy, homemade lunches ook de leukste cadeautjes om te shoppen, zoals mokken, schaaltjes en andere leuke interieuraccessoires. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door P L U K 🌿A M S T E R D A M (@plukamsterdam) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door P L U K 🌿A M S T E R D A M (@plukamsterdam) op

5. Corner Bakery

Corner Bakery is dé plek voor al je zoete cravings. Niet zo fan van freakshakes (XXL milkshakes mét zoete toppings) dan hebben ze ook heerlijk hartigs op het menu, zoals lekkere sandwiches. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Corner Bakery (@cornerbakeryamsterdam) op

6. The Breakfast Club

Zoals de naam al doet vermoeden kun je bij The Breakfast Club de hele dag door genieten van ontbijt en lunch. Fijne koffie, verse sapjes, gezonde smoothies, pancakes en lekkere sandwiches. En het fijne: ze zijn allemaal gemaakt van lokale ingrediënten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marion (@nin3tte) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door pikajenna (@pikajenna) op

7. Moak pancakes

Bij deze spot draait het allemaal om pancakes met de meest bijzondere combinaties. Denk aan driedubbele lagen pannenkoeken met daartussen zoet of hartig. Zo is er de 'mancake': een XXL pancake lunch met bacon en ei tussen de lagen in. Smullen! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MOAK PANCAKES (@moakpancakes) op

8. Bakers and Roasters

Pannenkoeken, burgers, huisgemaakte taarten, French toast en maar liefst elf ei-gerechten om uit te kiezen. Krijg dan maar eens geen keuzestress met zoveel lekkernijen op het menu! Deze leuke hotspot vind je zowel in het centrum als in de Pijp. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bakers & Roasters (@bakersandroasters) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bakers & Roasters (@bakersandroasters) op

9. Bar Botanique

Waan je je graag in tropische sferen, dan mag je Bar Botanique niet overslaan. Denk héél veel planten, een groene bar en zelfs groene muren met hier en daar een gouden accent. Bij Bar Botanique waan je je echt even in het paradijs tijdens een heerlijke lunch. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door anouk (@anoukmmg) op

10. PLLEK

Ben je in Noord en op zoek naar een chill-out plek om te lunchen? Dan is een bezoekje aan Pllek een goed idee. Neem plaats aan één van de picknicktafels, op een zitzak met de voetjes in het zand of binnen bij deze retro plek. Onze tip: het broodje met gegrile groenten. Ook voor vegans is Pllek een zeer geschikte spot!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Retrotravels (@retrotravels) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CYELL Swimwear | Sleepwear (@cyellthenetherlands) op

11. The Avocado Show

Krijg je geen genoeg van avocado, dan ben je bij The Avocado Show aan het juiste adres. Hier eet je instagramwaardige avocado gerechtjes tussen de roze velvet banken, planten en groene muren. Wij houden ervan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Avocado Show (@theavocadoshow) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Avocado Show (@theavocadoshow) op

12. Bataat

Ga jij het liefst voor een gezonde lunch of ben je vegan? Dan is dit één van de leukste adresjes voor een fijne lunch of brunch in Amsterdam Oost. Met diverse lekkere sapjes, salades en sandwiches is het hier zeker goed lunchen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beter & Leuk (@beterenleukamsterdam) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beter & Leuk (@beterenleukamsterdam) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top