Lifestyle

Recepten: lekkere cocktails om het nieuwe jaar mee in te luiden

Recepten: lekkere cocktails om het nieuwe jaar mee in te luiden

Na Oud & Nieuw zijn veel mensen waarschijnlijk weer een maandje nuchter, maar daarvoor drinken de meesten nog wel een drankje (of vier). Je moet ergens mee proosten, toch? Dat kan met champagne, maar ook met een heerlijke Oud & Nieuw cocktail (met champagne)! Dit zijn de lekkerste cocktailrecepten voor een boozy nieuwjaar.

Bamboo cocktail

De Bamboo cocktail is een klassieke Oud & Nieuw cocktail, die qua uiterlijk ook mooi past bij de winter. Vul allereerst een cocktailshaker met ijs en schenk hier een scheut Angostura bitter, scheutje sinaasappel bitter, 44 ml droge vermout en 44 ml droge Sherry in. Schud de ingrediënten goed door elkaar tot het goed gekoeld is. Schenk de cocktail daarna in een glas en serveer het met een stukje citroen.

Grilled Peach Old Fashioned cocktail

Een andere signature cocktail is de Grilled Peach Old Fashioned cocktail. Een cocktail die niet alleen heel lekker is, maar ook erg Instagrammable. Zorg eerst dat je van tevoren plakjes gegrilde perzik hebt. Voeg daarna een bruin suikerklontje, citrus bitter en water in een glas. Roer dit totdat het suikerklontje is gebroken. Voeg daarna twee plakjes gegrilde perzik toe en 59 ml Sherry. Roer nogmaals en zorg nu dat de suiker vrijwel verdwenen is. Gooi een groot ijsklontje in het glas en roer tot het gekoeld is. Serveer je cocktail met een takje tijm. Enjoy!

Sparkling Lavendel cocktail met prosecco

Natuurlijk kunnen de nodige glitters niet ontbreken tijdens Oud & Nieuw. Met deze Sparkling Lavendel cocktail zit je dan wel goed! Al is dit wel een bijzondere cocktail, maar dankzij de prosecco wel een perfecte Oud & Nieuw cocktail. Neem allereerst een klein steelpannetje en voeg hier water en suiker aan toe. Laat het koken voor twee tot drie minuten en roer de suiker tot het bijna verdwenen is. Voeg daarna wat lavendelbloemetjes toe. Haal het pannetje van het vuur en dek het af om te weken. Laat dit vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. De bloemetjes kun je daarna eventueel zeven en weggooien. Al mag je ze ook erin laten. Giet dan 18 ml lavendelsiroop in een cocktailglas en 18 ml citroensap. Maak het af met een prosecco en serveer de cocktails met verse lavendel en een citroenschijfje. Yum!

Pink champagne cocktail met gin

Dan hebben we nog een zoete Oud & Nieuw cocktail voor de pink lovers onder ons. Het recept is meteen voor zes personen. Wrijf allereerst de cocktailglazen van binnen in met een takje rozemarijn. Doe vervolgens twee ijsblokjes in elk glas. Mix nu 150 ml ijskoude gin met 250 ml cranberrysap in een cocktailshaker. Schenk het daarna in de glazen. Maak de cocktails dan af met 400 tot 500 ml champagne en serveer met een rietje en takje rozemarijn.

Blood Orange champagne cocktail met vodka

Inmiddels slaat de klok bijna twaalf en schiet het vuurwerk al de lucht in. Tijd voor een Oud & Nieuw cocktail, die mooi past bij alle gekleurde siervuurwerk. De Blood Orange champagne cocktail is ook zo gepiept. Giet in een glas 118 ml Blood Orange sap, 118 ml limoensap en 30 ml vodka. Roer dit door elkaar en voeg dan 60 ml gekoelde ginger beer toe. Maak het af met een gekoelde champagne. Serveer je cocktail uiteindelijk met sinaasappelschijfjes (Blood Orange) en muntblaadjes. Gelukkig nieuwjaar!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top