Lifestyle

Gin-tonic en prosecco lovers opgelet: zo maak je de ginsecco

Gin-tonic en prosecco lovers opgelet: zo maak je de ginsecco

Klaar voor de easiest cocktail óóit? De Ginsecco is - je raadt het al - een combinatie van gin-tonic en prosecco. Dus, alle cocktail-, gin tonic-, en proseccolovers opgelet: dit is hoe je, supersimpel, de Ginsecco maakt. Heerlijk voor een avondje met de meiden of leuk om uit te proberen tijdens een lekker etentje met jezelf.

Gin-tonic en prosecco

Prosecco is een van de geweldige drankjes die je makkelijk met allerlei andere (non)alcoholische versnaperingen kunt mixen. Zo zijn er al verschillende varianten gemaakt met dit Italiaanse flesje bubbels, maar van gin-tonic met prosecco hadden we nog niet gehoord. Classy & sassy, zo kun je de Ginsecco omschrijven. Klinkt toch perfect nu we weer richting de feestdagen gaan? Zo verras jij je gasten nog eens.

Zo maak je de Ginsecco cocktail

Voor wie ook geen gediplomeerd cocktailmaker is, no stress. Het maken van de Ginsecco cocktail is reuze makkelijk en ook zo gepiept. Als basis heb je (makes sense) een shot gin en prosecco nodig. Om het drankje een beetje extra spice te geven kun je bijvoorbeeld een lekkere siroop, zoals vlierbessenbloesemsiroop of crème de cassis toevoegen. Ben je van plan dit drankje te serveren voor friends and family? Dan is een leuke garnering natuurlijk ook niet verkeerd. Hiermee kun je doen wat je wil, dat ligt helemaal aan de vibe van je avondje. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stokje kaneel, steranijs, takje rozemarijn of tijm - wat je dan weer leuk in je glas kunt leggen. Qua fruit kun je ook van alles kiezen, maar frambozen en bramen zijn toch wel onze favorieten. Enjoy!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top