Fashion

Nog geen outfit voor oud en nieuw? 7x outfit inspiratie met items die je waarschijnlijk al in je kast hebt

Nog geen outfit voor oud en nieuw? 7x outfit inspiratie met items die je waarschijnlijk al in je kast hebt

Vanavond is het alweer oud en nieuw! Wat is de tijd toch snel gegaan. Het leek wel alsof we gisteren nog zaten te gourmetten voor de kerst. Heb jij nog een outfit nodig voor de jaarwisseling? Dit zijn de leukste outfits die je kunt samenstellen met items die je al in je kast hebt hangen.

LBD

Een LBD ofwel een little black dress is altijd goed! Voor ieder feestje komt een zwart jurkje wel van pas. Om de look wat toepasselijker te maken voor een oud en nieuw feestje, kun je de look afmaken met een glitterende make-up look of opvallende sieraden. Een paar mooie schoenen doet ook wonderen.

Glitter item als statement piece

Voor een oud en nieuw outfit is glitter eigenlijk onmisbaar! Kledingitems met pailletten waren overal dit jaar en dus is de kans groot dat je hier wel iets van in je kast hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan een topje, rokje of jurkje. Een item met glitters of steentjes kan ook. Baseer de rest van je outfit op de kleur van je statement piece. Ga bijvoorbeeld bij een zilver topje voor een zwarte pantalon. Laat vooral de bling voor zichzelf spreken.

Mesh

Als je geen glitter in je kast hebt liggen is er natuurlijk totaal geen reden voor paniek. Mesh is ook een perfect stofje om te dragen tijdens het inluiden van het nieuwe jaar. Ga voor een mesh topje of jurkje en combineer dit met glitterende sieraden en een klassieke rode lipstick. Of als je een mooi lingerie topje hebt om te combineren met je mesh, is dit ook heel mooi voor oud en nieuw.

Korsettop

Over lingerietopjes gesproken, korsettopjes waren helemaal in dit jaar. Deze zijn ideaal om te dragen naar een feest. Ze zijn simpel te stylen maar vallen ook lekker op. Combineer je korsettopje met een mooie bijpassende blazer en pantalon om de mannelijke en vrouwelijke elementen mooi in balans te houden. Wil je voor een super vrouwelijke look gaan? Combineer je topje dan bijvoorbeeld met een rokje en hoge laarzen.

Jumpsuit

Jumpsuits zijn ideaal voor de feestdagen. Deze items gaan nooit uit de mode en zullen altijd van pas komen voor een feestje. Combineer je jumpsuit met een mooi paar schoenen en eventuele sieraden om de look helemaal af te maken. Bij een hoge neklijn zijn bijvoorbeeld statement oorbellen heel mooi. Maar als de neklijn wat lager valt is een ketting ook een mooie accessoire.

Metallic

Glitter dit, glitter dat. Het is allemaal leuk en aardig die glitter, maar metallic items zijn ook harstikke leuk om te dragen met de jaarwisseling. Je kan het stylen hiervan eigenlijk hetzelfde aanpakken als met de glitter items. Of ga juist voor een volledig monochromatische look met afwisselende stofjes.

Veren

Voor als je pure luxe uit wil stralen, is het toevoegen van wat veren de ideale manier om je outfit new years proof te maken. Ga bijvoorbeeld voor een topje met veren of een jasje waar een aantal veren aan hangen. Pas hiermee alleen wel extra op met het vuurwerk!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top