Fashion

Doorzichtige kleding is in: zo rock jij de look

Doorzichtige kleding is in: zo rock jij de look

Kleding is bedoeld om ons lichaam te bedekken, toch? Als het aan deze nieuwe modetrend ligt niet helemaal. We zien namelijk steeds meer doorzichtige kleding terug in het straatbeeld en op de rode lopers. Dit is hoe jij doorzichtige kleding kunt rocken.

Ga voor mesh

Bij deze trend zien we vooral veel mesh looks. Voornamelijk zwarte mesh is populair, maar we zien het ook in veel andere kleuren en printjes. Je kunt de mesh look zo extravagant maken als jij zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een mesh topje en deze combineren met een elegante rok of jeans voor een casual look. Maar je kunt gaan voor een mesh rok of jurk. Er zijn genoeg opties om uit te kiezen! Dit soort outfits zijn leuk voor allerlei soorten gelegenheden. Denk aan concerten, festivals, uitgaan of gewoon voor iedere dag.

Combineer de look met een mooie beha of bralette

Als je kiest voor een mesh topje of jurkje, kun je deze combineren met een mooie bijpassende beha of bralette. Je laat je beha tenslotte zien, dus waarom zou je hier geen statement van maken? Ga bijvoorbeeld voor een beha met kant of met glitter. Je kunt zelfs een bodysuit onder je doorzichtige topje dragen. Want lingerie is tegenwoordig echt niet meer alleen voor in de slaapkamer bedoeld toch?

Kies het juiste ondergoed

Wanneer je ervoor kiest om een doorzichtige rok of jurk te dragen waarbij je ondergoed te zien is, is het belangrijk om het juiste ondergoed te kiezen. Het mooiste is een simpel slipje zonder printje of textuur. Hierdoor valt deze mooi samen met de rest van je outfit. Daarnaast kun je nadenken over hoeveel huid je wil laten zien. Ga je bijvoorbeeld liever voor een slipje waarbij je billen nog enigszins bedekt zijn? Of maak je een statement met een string?

Bedek zo veel of zo weinig als jij wil

Tot slot is het bij deze trend goed om te weten dat je deze trend aan kunt pakken op verschillende manieren. Je kunt zo veel of zo weinig bedekken als jij zelf wil. Je kunt onder een doorschijnend topje bijvoorbeeld enkel een beha dragen als jij je hier comfortabel bij voelt. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een hemdje die iets meer bedekt. Je kunt ook gaan voor doorschijnende items die niet overal doorzichtig zijn. Ga je voor een doorschijnende rok of jurk en wil je iets meer bedekken? Kies er dan bijvoorbeeld voor om er bikershorts onder te dragen.

Bron: Byrdie
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top