Fashion

Dit materiaal voor ondergoed, shirts en sokken is zo fantastisch dat je nooit meer anders wilt

Dit materiaal voor ondergoed, shirts en sokken is zo fantastisch dat je nooit meer anders wilt

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in ons leven maar dat hoeft lang niet altijd te betekenen dat je er compromissen voor moet stellen. Sterker nog, op het gebied van stoffen is er eentje die in onze ogen alleen maar voordelen lijkt te hebben.

Zelf ontdekte ik bamboegebruik voor stoffen toen ik een kindje kreeg: regelmatig zag ik de optie voorbijkomen. Voor je baby wil je het allerbeste en bamboe voldoet dus aan die eisen. Maar waarom zou je dat ook niet voor jezelf willen? Bamboe is iets waar je dus echt even meer over zou moeten weten want waarom is het nou zo fijn én duurzaam?

De voordelen van bamboe stoffen voor jou

Stoffen gemaakt met bamboe erin zijn zijdezacht vanwege het ronde oppervlak van de vezels. Diezelfde structuur zorgt ervoor dat bamboestoffen maar liefst 70 procent meer vocht opnemen dan katoen en het lekker ademend is maar toch ook warm. De voordelen stoppen daar niet: een stof met bamboe weert uv-stralen voor 98 procent én is anti-allergeen. Perfect dus voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. 

De voordelen van bamboe stoffen voor de wereld

Er is geen gewas wat sneller groeit dan bamboe en het heeft geen kunstmatige bewatering nodig omdat normale regenval voldoende is om het lekker te laten groeien. Bestrijdingsmiddelen zijn ook niet nodig voor de teelt van bamboe omdat het gewas zelf een antibacteriële stof aanmaakt. Nog een voordeel van bamboe is dat het 35 procent meer CO2 opneemt dan andere planten en tien keer meer oogst dan katoen.

Voor welke producten zijn stoffen met bamboe ideaal?

Zoals ik al eerder zei komt bamboe regelmatig terug in producten gemaakt voor baby's vanwege hun vele voordelen. Toch is bamboe voor volwassen ook een perfect materiaal. Denk hierbij aan bamboe sokken, bamboe ondergoed en bamboe shirts

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top