Fashion

Nieuwe trends: van low rise tot bralettes

Nieuwe trends: van low rise tot bralettes

Nu de dagen weer langer en warmer worden kunnen we steeds meer onze aandacht op de lentetrends richten. Zwoele avonden staan voor de deur! En met dat in gedachten is het tijd om kennis te maken met de trends die je dit seizoen overal zult zien.

Trends in april

Van kleuren en stoffen die niet in je garderobe mogen ontbreken tot en met opvallende details die je overal gaat spotten: dit zijn de opkomende fashion trends.

Paars

Het lijkt erop dat lavendeltinten in opkomst zijn. De intense kleur heeft z’n weg gevonden naar chique avondlooks en luchtige zomeroutfits. Paars, paarser, paarst: de kleur is niet weg te denken dit seizoen - en dan vooral de felle, diepere tint.

Low rise

Het is jaren geleden dat lage broeken massaal gedragen werden en deze trend lijkt ineens terug te komen. Het tij is gekeerd in de wereld van jeans: low rise is weer acceptabel om gedragen te worden. De taillelijnen vallen bij deze pasvorm net onder de navel. Perfect voor een zomerse look.

Tanktops

Tanktops: een ander item dat al een tijdje buiten beeld is geweest. Ze lijken massaal terug te keren en dat is niet voor niets. Tanktops zijn makkelijk te combineren en geven iedere outfit een casual uitstraling. Style ‘m bijvoorbeeld met een getailleerde broek die wijd uitloopt en je bent good to go.

Ongeknoopt

De deur uitgaan zonder alle knoopjes één voor één dicht te hebben gedaan leek eerder not done, maar is nu een ware trend te noemen. Misschien denk je hierbij al snel aan losse knoopjes bij de halslijn, maar het gaat juist aan de onderkant. Tops en blouses die onderaan bij de buik niet dicht zijn en voor een speels effect zorgen.

Cutouts

Uitgesneden kledingstukken zullen veel worden gedragen. Van het toevoegen van een speels randje aan een lange, elegante jurk tot het toevoegen van wat flair een wat meer casual kledingstuk: cutouts zijn er in alle vormen en maten.

Bralettes

De meest zomerse trend in dit rijtje? Dat is zonder de bralette. Een item speciaal voor zelfverzekerde fashionista’s die het leuk vinden om wat spice aan hun outfit toe te voegen. Die crop tops worden door deze trend geheel overbodig: een bralette is alles wat je nodig hebt.

Grote tassen

Kleine tasjes die alleen groot genoeg zijn voor een sleutelbos en lipgloss zullen dit seizoen nergens meer te bekennen zijn. Ze maken plaats voor grote tassen die niet alleen heel functioneel zijn, maar ook nog eens bijzonder stijlvol.

Netten

Deze trend kun je herkennen aan zeer fijn geweven gaas, touwachtige details en franjes. Zomers, beachy en luchtig. Perfect voor een warme dag, dus. Zo’n geweven kledingstuk kun je met van alles combineren. Gooi ‘m als laagje over een crop top heen en je outfit is helemaal af.

Ook interessant: 5 manieren om cowboylaarzen te stylen

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top