Fashion

Zo style je een trui over een jurk

Zo style je een trui over een jurk

Een jurk dragen is ontzettend leuk, maar soms heb je behoefte aan een extra laagje. Of soms zou je de onderkant van de jurk in je outfit willen verwerken, maar niet per se de bovenkant. In zo'n situatie kun je een trui over je jurk heen dragen. Zo style je deze combinatie.

Oversized combineren met bodycon

Als je van oversized truien houdt, kun je deze erg makkelijk combineren met een jurk. Als je voor een jurk gaat die mooi aansluit, verlies je niet je figuur in de outfit. Maar door de trui te dragen over de jurk heen, maak je de look toch lekker casual en relaxed. Combineer de look met een paar schattige enkellaarsjes en je favoriete sieraden. Deze look is simpel, maar echt enorm modieus.

De riem techniek

Oké stel, je hebt een leuke jurk waar je een trui over wil dragen maar je wil je trui graag een cropped look geven, daar hebben wij een oplossing voor. Op Tiktok gaan er veel verschillende video's rond over hoe je deze combinatie kunt stylen. Ten eerste kun je een riem gebruiken. Trek eerst je jurk aan en doe vervolgens een riem om de plek waar je de trui wil laten stoppen. Trek vervolgens je trui aan en verstop de onderkant van je trui in de riem. Hierdoor lijkt het net alsof je een cropped trui aan hebt. Je kunt ook een beha gebruiken hiervoor. Trek deze over je jurk aan en verstop hier je trui in. Het nadeel hiervan is wel dat je niet zo makkelijk je extra laagje uit kunt doen.

@themintjulepboutique Which one is your fav??? #styletip #sweatherweather #fallfashion #howto #fashiontiktok ♬ Sweet Dreams - Trinix

Maak je zomerse outfit cozy

Een andere manier om een jurk en een trui te combineren, is door je zomerjurkjes te combineren met je favoriete winterse trui. Dit is perfect voor de lente, want het is nog niet erg warm buiten maar we willen natuurlijk wel onze lente outfits uit de kast halen. Combineer een flowy jurk met een fijne gebreide trui voor een meer baggy look. Als je je taille wil accentueren kun je dit doen door het riemtrucje te gebruiken van de Tiktok hierboven. Je kunt hier gaan voor een lange jurk of juist een korter jurkje. Maak je look met een langere jurk af met je favoriete sneakers of laarsjes. Als je voor een kort jurkje gaat, kun je de look afmaken met een paar hoge laarzen. Je kunt je outfit monogromatisch maken door de kleuren van je trui en jurk te matchen, maar je kunt ook color blocking toepassen. Onze favoriete manier om deze look te stylen is door een jurk te kiezen met een opvallend printje! 

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top