Interior

5 manieren om je sieraden op te bergen

5 manieren om je sieraden op te bergen

Een outfit is niet compleet zonder een mooie ketting of paar oorbellen. Daarom hebben mensen vaak een heel kistje vol sieraden. Zo kun je het ook bewaren, maar handig is het eigenlijk niet. Zijn er geen overzichtelijke manieren om sieraden op te bergen? Zeker wel! Op deze manieren kun je je sieraden efficient én leuk opbergen.

Sieraden opbergen: 5 handige tips

In de winkel kun je natuurlijk gewoon een juwelenkistje of sieradenpaal kopen. Al zijn er meer originele manieren, hoe je je sieraden kunt opbergen. Je wilt je sieraden toch ook een beetje showen. Haal daarom je inspiratie hiervandaan en ga voor één van deze DIY opbergers voor sieraden.

1. Sieraden op een schaaltje

Soms kun je je sieraden binnen no time opbergen. Al ruim je ze niet écht op. Ze blijven wel zichtbaar, maar toch liggen ze netjes op een plekje in je kamer. Leg je sieraden gewoon op een mooi schaaltje. Dit is vooral een handige opbergmethode voor sieraden, die je de volgende dag aan wil doen. Zo liggen je sieraden meteen klaar en worden ze ook nog eens op een mooie manier tentoongesteld.

sieraden opbergen op mooi schaaltje
Porseleinen schaaltje bij H&M

2. Sieraden in je nachtkastje vol vakken

Misschien heb je toevallig een nachtkastje over met twee lades. Geweldig! Daar kun je namelijk een handige opberger van maken, waarin je je sieraden kan opbergen. Het enige wat je nog moet doen, is diverse bakken kopen met vakjes. Deze scoor je waarschijnlijk wel voor goedkoop bij bijvoorbeeld de Action. Probeer hierbij af te wisselen en zorg ook voor een aantal bakjes met van die kussens, waar je ringen tussen bewaart.

3. Kettingen aan haakjes

Dit is een heel simpele manier om sieraden op te bergen. Je kunt je kettingen namelijk ook ophangen aan zuignaphaakjes of haakjes met een plakstrip. Het oogt wel erg eenvoudig, maar zo hang je wel makkelijk al je kettingen naast elkaar. Je kan trouwens ook de haakjes van een douchegordijn gebruiken en over zo’n metalen stang klemmen, bijvoorbeeld in je kledingkast. Deze manier voelt net iets origineler, maar werkt vrijwel hetzelfde.

 

sieraden opbergen aan haken
plakhaken rvs - 2 stuks bij HEMA

4. Sieraden aan een ketting

Bij kettingen is het sowieso het handigst, als je ze kan ophangen. Dan komen de kettingen het mooist uit en zie je in één oogopslag welke kettingen je hebt. Wil je je sieraden opbergen op een originele manier? Span dan een metalen ketting langs de muur en zet dit vast met spijkers. Deze ketting gebruik je voor het ophangen van je oorbellen. Vervolgens kun je daaronder een dunne, houten strook vastschroeven. Hier bevestig je dan verschillende haakjes aan, waaraan je je kettingen en armbanden kunt hangen.

5. Oorbellen op een aluminium display

Tot slot hebben we dan nog deze toffe DIY sieraden display, die je vooral kunt gebruiken voor je oorbellen. Wat je hiervoor nodig hebt, is een niet al te grote aluminiumplaat met gaatjes. Vervolgens kun je de aluminiumplaat achter een lege fotolijst plakken. Die doe je door eerst het glas uit je fotolijst te halen. Lijm de plaat daarna stevig vast met een lijmpistool en voilà! Zo heb je je eigen sieraden display voor oorbellen gecreëerd.

sieraden opbergen DIY display
Alberts geperforeerde plaat aluminium 250x500x0,8mm bij Praxis

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top