Lifestyle

Zo maak jij het beste jouw oorbellen + sluiting schoon

Zo maak jij het beste jouw oorbellen + sluiting schoon

Heb je al schoonmaakkriebels doordat de lente weer is begonnen? Van je kledingkast opruimen tot je hele huis weer helemaal fris maken - alles moet opeens schoon. Alleen aan je sieraden schoonmaken denk je niet zo snel, terwijl het wel zo slim is om je geliefde oorbellen regelmatig schoon te maken. Even wat tips nodig? Zo maak jij je oorbellen schoon en zijn ze in no-time weer als nieuw.

Oorbellen schoonmaken tip #1 - Maak de sluitingen van je oorbellen schoon met alcohol

Net zoals je elke avond je gezicht schoonmaakt, zou je eigenlijk ook elke avond de sluitingen van je oorbellen moeten schoonmaken. Als je elke dag oorbellen draagt kan er namelijk veel vuil ophopen van je huid, maar ook van de haarproducten die je gebruikt. Maak je sluitingen vanaf nu dus beter schoon, één keer per week is al heel goed, zeker als je infecties wilt voorkomen. Maak de sluitingen schoon met alcohol of anti-bacteriële zeep en je bent weer good to go. Blijft het materiaal van je oorbellen ook meteen in goede conditie!

Oorbellen schoonmaken tip #2 - Let op met edelstenen

Heb je oorbellen met edelstenen? Dan is het oorbellen schoonmaken misschien wel extra belangrijk, maar je moet ook goed opletten. Als je je sieraden echt wilt laten blijven schitteren, is het belangrijk om goed te kijken hoe je de edelsteen precies moet schoonmaken. Elke edelsteen heeft namelijk eigen reinigingsregels. Oorbellen schoonmaken met alcohol kan bijvoorbeeld niet altijd, soms is warm water met wat baking soda meer dan genoeg. De meeste oorbellen kun je zo schoonmaken door de in een warm badje te leggen en ze schoon te maken met een tandenborstel.

Oorbellen schoonmaken tip #3 - Leg ze in een sieradenbadje 

Een makkelijkere manier voor je sieraden schoonmaken is een sieradenbadje. In dit reinigingsbadje kun je gouden en zilveren sieraden doen. Dompel ze zo'n 3 tot 5 minuten onder en haal ze er daarna uit met behulp van een pincet. Maak sommige oorbellen of kettingen nog wat extra schoon met een borsteltje zodat alles er weer perfect uitziet. Spoel nog even af met schoon water en droog goed af. Daarna kun je je favoriete sieraden weer netjes opbergen.

oorbellen schoonmaken met alcohol, sieraden schoonmaken
HG sieraden reinigingsbadje - 300 ml - inclusief borstelje en pincet bij Bol.com

Oorbellen schoonmaken tip #4 - Baking soda is je beste vriend

Zilveren en gouden sieraden kun je ook zelf schoonmaken met baking soda. Baking soda reinigt je sieraden namelijk op een natuurlijke manier. Als je je sieraden niet wilt schoonmaken met alcohol omdat je daar een te gevoelige huid voor hebt, is dit een goede manier. Maak een warm badje, doe er een paar scheppen baking soda in en week je sieraden erin. Een beetje azijn toevoegen kan ook!

Oorbellen schoonmaken tip #5 - Berg je oorbellen netjes op om ze mooi te houden

Zijn je sieraden weer schoon? Dan wil je je sieraden natuurlijk mooi en schoon houden. Om je oorbellen en ringen te beschermen tegen aanslag en bacteriën kun je ze het beste opbergen in een sieradendoosje van zachte stof. Luchtdichte zakjes kunnen ook helpen voorals je sieraden langer wilt opbergen. Hier vind je meer tips voor sieraden opbergen.

sieraden schoonmaken, oorbellen schoonmaken met alcohol
Oliva's - Sieradendoos bij Bol.com

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top