Lifestyle

Met deze 5 hacks ruim jij je kledingkast op als een professional

Met deze 5 hacks ruim jij je kledingkast op als een professional

Verveel jij je? Dan kun je mooi beginnen met het opruimen van je kledingkast. Opruimen en organiseren is een heuse trend en daar zijn we eigenlijk wel blij mee. Het gezegde is er niet voor niets: een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Netflix is mede verantwoordelijk voor deze trend. Als het niet aan de streamingdienst lag, kenden we de opruimtips van Marie Kondo niet. Ook de serie The Home Edit helpt ons met opruiminspiratie. Hopelijk kunnen wij jou ook helpen met deze vijf tips.

1. Kledinghangers

Je kledingkast opruimen is één ding. Het laten lijken dat er een professional mee aan de slag is gegaan, is een ander. Wees gerust, het is heel eenvoudig. De truc is dat je let op de kleine details. Gooi alle draadhangers en plastic kledinghangers weg. De houten hangers mag je houden, zolang deze matchen. Deze komen goed van pas bij items zoals blazers en pakken. Professionals zweren bij kledinghangers met een fluwelen laagje. Deze zijn antislip en nemen weinig ruimte in. Ga voor een kleur die matcht bij de rest van het interieur.

2. Sorteren

Je kledingkast is professioneel ingedeeld, als jij je items sorteert. Kleurcoördinatie ziet er vooral leuk uit. Je kan je kleding ook categoriseren per gelegenheid. Je kan bijvoorbeeld onderscheid maken tussen loungewear, werkkleding en kleding voor elke dag. Een andere manier van sorteren is op basis van het type materiaal. Je eigen sorteersysteem bedenken kan natuurlijk ook. Kies voor wat handig is voor jou.

3. Bijhouden

Het opruimen van je kledingkast houdt niet alleen in dat je alles netjes opvouwt en ophangt. Een belangrijk onderdeel is het declutteren ervan. Doe dit om de zes maanden. Verzamel al je wasmanden of opbergdozen zodat jij je kleding makkelijk kan scheiden. Sorteer op basis van wat je in kledingkast wil hebben hangen, wat je gaat doneren of wat je ergens anders gaat opbergen. Wees streng voor jezelf! Heb je een item al in twee jaar niet gedragen? Doe het dan weg. Dit geldt ook voor kleding die je niet meer past of in slechte conditie is en niet meer te fixen valt.

4. Optimaal benutten van de ruimte

Een professional heeft jaren ervaring en weet hoe hij of zij een ruimte optimaal kan benutten. Bestudeer de ruimte die je hebt en doe inspiratie op. Pinterest is your friend! Heb je bijvoorbeeld een kleine kledingkast met een deur? Dankzij een deurschoenenrek kun jij je schoenen daar ook kwijt.

5. Organizers gebruiken

Dat het opruimen een trend is geworden, merk je ook in het stijgende aanbod van organizers. Organizers helpen je bij het makkelijk terug kunnen vinden wat je nodig hebt. Deze items zijn niet alleen handig, het staat ook super leuk. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top