Health

Dit is waarom koffie drinken slecht is voor je huid

Dit is waarom koffie drinken slecht is voor je huid

Dat teveel koffie niet goed is voor je, weten we natuurlijk allemaal. Maar wist je dat koffie drinken ook slecht is voor je huid? Zet die kop koffie of die overheerlijke latte to-go maar even aan de kant (of drink het in ieder geval niet in overvloed). Dit is namelijk waarom koffie drinken slecht is voor je huid. 

Dit zijn de redenen waarom koffie slecht is voor je huid

#1 - Door de cafeïne droogt je huid uit

We drinken natuurlijk koffie omdat het ons meer energie geeft, er zit cafeïne in. Alleen cafeïne heeft ook nadelen. Het zorgt er namelijk voor dat je huid minder goed wordt gehydrateerd en sneller uitdroogt en er slap uitziet. 

#2 - Door teveel koffie drinken vernauwen je bloedvaten

Teveel koffie drinken is niet goed voor de doorbloeding van je huid. Het zorgt ervoor dat je bloedvaten kunnen vernauwen. Hierdoor kan je gezicht er ook minder gezond uit gaan zien. 

#3 - Veel suiker en zuivel in je koffie zorgen voor meer rimpels

Kan je de zwarte koffie wel laten staan maar die lekkere latte niet? Helaas is die ook niet zo goed voor je huid. Af en toe een caramel latte kan prima, maar elke dag is niet het beste idee. Door de suiker in koffiedrankjes gaat de suiker in je lichaam zich namelijk aan eiwitten hechten. Dat zorgt vervolgens weer voor fijne lijntjes en diepe rimpels bij je nek en lippen. 

Nooit meer koffie drinken? Dat hoeft ook weer niet

Als je een koffiejunkie bent, is minderen natuurlijk wel een goed idee. Niet alleen omdat je huid er dan beter uitziet, ook omdat het beter is vanwege andere gezondheidsproblemen. Maar nooit meer koffie drinken? Dat hoeft ook weer niet. Het beste is om voor elk kopje koffie een kopje water te drinken. Zo zit je qua hydratatie namelijk zeker goed. En bovendien is meer water drinken altijd een goed idee. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top