Beauty

Deze tips helpen je om meer water te drinken

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je komt er laat op de dag achter dat je eigenlijk veel te weinig water hebt gedronken. Je krijgt er een droge mond van en je lichaam bedankt je er zeker weten niet voor. Een situatie die je graag wilt voorkomen...

De voordelen van het drinken van water zijn eindeloos. Nu is er wel het een en ander te bedenken om het drinken van voldoende water wat makkelijker te maken. We zetten onze beste tips voor je op een rijtje, zodat ook jij van deze slechte gewoonte af kan komen. Thank us later... 

1. Een leuke fles
Koop een leuke fles en maak dit je nieuwe beste maatje. Stop de fles standaard in je tas, zodat je nooit zonder genoeg water komt te staan. Het feit dat die leuk is, is natuurlijk een motiverend extraatje. 

2. Voeg fruit toe
Niet iedereen is even fan van water. Een optie hiervoor is het toevoegen van fruit. Het krijgt er een lekker smaakje van en het ziet er tegerlijkertijd ook heel leuk uit. Een win-winsituatie! Hier een aantal tips.

3. Zet herinneringen op je telefoon
Een handige tip is om standaard wat wekkers te zetten om je eraan te herinneren dat je water moet drinken. Lijkt het je niks om altijd maar wekkers te zetten, dan zijn er genoeg apps die je hierbij kunnen helpen. Twee voorbeelden hiervan zijn Aqualert of WaterMinder. Ze berekenen hoeveel water je nodig hebt en zorgen ervoor dat je gedurende de dag een paar herinneringen krijgt. Heel handig! 

4. Maak er een gewoonte van
Zorg ervoor dat het drinken van water een onderdeel wordt van je dagelijkse routine. Altijd een glas water zodra je opstaat, tijdens de lunch, voordat je gaat slapen en ga zo maar door. Binnen no time wil je niet anders meer!

5. Op de hoogte zijn van de voordelen
Zoals we eerder al zeiden, heeft het drinken van water heel veel voordelen. Het is bijvoorbeeld heel goed voor je huid, je organen profiteren ervan en het voert afvalstoffen af. Er zijn nog veel meer voordelen te benoemen en dit zijn stuk voor stuk redenen om vaker de kraan open te draaien.

Beeld: Instagram

Deel dit artikel
Back to top