Lifestyle

Lippenstift verwijderen? Dit zijn de 5 beste tips om lippenstift uit kleding te krijgen

Lippenstift verwijderen? Dit zijn de 5 beste tips om lippenstift uit kleding te krijgen

Heb je een prachtige nieuwe lipstick op, veeg je bij het aan- of uitdoen van je truitje per ongeluk wat lippenstift op je favoriete item. We've all been there. Lippenstift uit kleding halen is gelukkig niet zó moeilijk, met een paar simpele trucjes is je item zo weer als nieuw. Dit zijn de 5 beste tips voor lippenstift verwijderen. 

Lippenstift verwijderen tip #1 - Lippenstift uit kleding met haarlak

Lippenstift uit kleding verwijderen met haarlak? Ja, dat is écht een ding. Superhandig, want haarlak heb je meestal al in huis om je lokken netjes op zijn plek te houden. 

Spuit een klein beetje haarlak op de lippenstiftvlek en laat het even inwerken. Na een kwartiertje - langer kan ook - neem je een doek die je even onderdompeld in lauwwarm water. Daarmee ga je over de vlek heen. Waarschijnlijk is het nog niet helemaal weg, maar wel grotendeels. Doe je blouse of truitje nu even in de wasmachine met een mild wasmiddel en je lippenstiftvlek is als sneeuw voor de zon verdwenen. Bye, bye, rode lipstick. (Trouwens, wist je dat haarlak er ook voor zorgt dat je kleding minder statisch is?)

Lippenstift verwijderen tip #2 - Baking soda

Een natuurlijk middeltje dat eigenlijk altijd werkt om vlekken te verwijderen is baking soda. Met dit wondermiddel is je kledingstuk in no-time weer lekker schoon en fris. Lippenstift uit kleding verwijderen gaat het makkelijkst als je een sodapapje maakt: beetje lauwwarm water, schepje baking soda. Dep of wrijf zo min mogelijk op de vlek, daardoor wordt het juist erger. Laat je mooie blouse even in het papje weken en gooi daarna in de was. Wedden dat het je lippenstiftvlek verdwenen is?

baking soda, lippenstift uit kleding, lippenstift verwijderen

Arm & Hammer Baking Soda - 454g bij Bol.com

Lippenstift verwijderen tip #3 - Groene zeep

Een ander natuurlijk middel dat je vast wel in huis hebt, is groene zeep. Net als bij baking soda kun je lippenstift uit kleding het beste verwijderen door er een sopje van te maken. Vul een emmer met warm water en voeg een scheut groene zeep toe. Hierin kun jij je toegetakelde item weken. Laat het echt even staan zodat de groene zeep de lippenstift goed uit de stof kan halen. Na een halfuurtje kun jij je kledingstuk in de wasmachine doen. 

Lippenstift verwijderen tip #4 - Shampoo 

Niks in je schoonmaakkastje te vinden en ook geen haarlak bij de hand? Dan heb je vast wel shampoo in je badkamer staan. Met shampoo kun je ook lippenstift verwijderen als je niets anders in huis hebt. Doe een beetje shampoo op de lippenstiftvlek in je kledingstuk en wrijf zo min mogelijk. Leg het daarna in een emmer of bak met warm water en laat goed inweken. De shampoo zorgt ervoor dat de lippenstift losweekt en je item weer lekker schoon wordt (en lekker ruikt, natuurlijk). Win-win!

Lippenstift verwijderen tip #5 - Speciale vlekkengel

Als er echt niets meer werkt tegen een hardnekkige vlek, is het tijd voor zwaarder geschud. Breng je item naar de stomerij om het echt te redden of doe nog een laatste poging en probeer de lippenstift uit kleding te krijgen met vlekkengel. Spuit een beetje vlekkengel op de lippenstift vlek en wacht heel even. De gel werkt dan goed in en probeert de lippenstift los te weken. Na een paar minuten inweken kun jij je item in de wasmachine gooien. Ook fijn om te weten: deze vlekkengel kan lippenstift uit kleding halen maar ook foundation of andere make-up. Handig!

lippenstift uit kleding, lippenstift verwijderen

HG vlekken voorbehandeling gel delicate stoffen - 500 ml bij Bol.com

 
Beeld: pexels
Deel dit artikel
Back to top