Lipstick

Dit is de kleur lipstick die écht het allerbeste bij jouw haarkleur past

Dit is de kleur lipstick die écht het allerbeste bij jouw haarkleur past

Het vinden van de perfecte kleur lipstick is niet zo makkelijk als het lijkt. De vele keuzes uit verschillende kleuren en merken helpen daar dan ook niet bij mee. Er zijn wel een aantal factoren waar je naar kunt kijken om de lipstick te vinden die het beste bij jou past. 

Eén van die factoren is je haarkleur. Je haarkleur kan veel over je zeggen en dus ook over de kleur lipstick die voor jou gemaakt is. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Blond haar

Voor de blondines: roze tinten staan jullie heel goed! Bij een (zon)gebruinde huid staat een felroze kleur het leukste en bij een wat lichtere huid is het beter om te kiezen voor een zachtere tint roze. Ook staan nude kleuren en bruintinten heel goed in combinatie met blond haar. Pas hierbij wel op dat de kleur niet te donker wordt. 

 

Bruin haar

Bij bruin haar kun je veel kleuren goed hebben, maar donkere tinten zijn toch wel het mooiste. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een donkerrode of donkerroze lipstick. Als je toch een wat lichtere kleur wilt, kunt je het beste kiezen voor roze nude tinten.

 

Zwart haar

Heb je zwart haar? Dan zijn felle kleuren jouw go-to! Zo val je lekker op en geef je je gezicht wat extra kleur. Als je niet zo van opvallende tinten houdt of een keer wat ander wilt, is een donkere kleur zoals bordeaux ook prachtig. 

 

Rood haar

Als je rood haar hebt danis het mooi om te kiezen voor een kleur met een oranje ondertoon. Denk hierbij aan bijvoorbeeld koraal of perzik kleurige lipstick. Maar ook brons- en bruintinten staan heel goed bij rood haar.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top