Haarverzorging

Blonde Bombshell: de magie van blond haar

Blonde Bombshell: de magie van blond haar

Goed nieuws voor blondines! Vrouwen met een blonde haarkleur, van nature, hebben gemiddeld een hoger IQ dan vrouwen met bruin, zwart of rood haar. Zo blijkt uit Amerikaans onderzoek van de Ohio State University. Maar ook vóór dit nieuws was deze haarkleur al eeuwenlang enorm geliefd. Denk aan actrices als Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Sharon Stone, Charlize Theron, Blake Lively en Scarlett Johansson. Golvend blond haar met een gouden gloed, het heeft iets magisch. 

Blond trekt de aandacht, fascineert en blond staat voor succes! "Al eeuwenlang staat blond haar voor jeugd en vruchtbaarheid, voor erotiek en sensualiteit, voor zondigheid en zedigheid, voor goddelijke krachten en succes. Kortom: voor alles wat begerenswaardig is. Het trekt de aandacht en is verleidelijk voor de meerderheid van de mannen. Vrouwen voelen zich daardoor begeerd en stralen meer zelfvertrouwen uit", aldus de Engelse Joanna Pitman die het boek Blond schreef. 

Blonde Bombshell: de magie van blond haar
Rose Bertram en Gigi Hadid


Het is een kleur die je vaak op straat ziet, maar er zijn weinig vrouwen die ook echt blond zijn van nature. Slechts één op de twintig blanke Noord-Europeanen en Amerikanen is blond. De andere blondines die we zien, zijn dus geblondeerd. Geverfd of niet, wij zijn gek op deze haarkleur en geven jou tips hoe je nog meer kunt genieten van jouw blonde haar!

Een lesje geschiedenis

Dat blond haar het klassieke schoonheidsideaal is, mag je best letterlijk nemen. In het oude Griekenland was blond de haarkleur van de goden. Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, ging slechts gekleed in haar lange blonde lokken. Voor courtisanes was zij het voorbeeld. Romeinse vrouwen blondeerden hun haar dan weer omdat ze jaloers waren op de blonde Germaanse vrouwen. In de Middeleeuwen kreeg zelfs de Maagd Maria blond haar toebedeeld. Hierdoor kreeg blond haar een krachtige nieuwe symboliek. Bij Maria stond blond niet voor wulps of sensueel, maar voor zedig en onschuldig.

Onschuldig, zedig of sensueel; blonde lokken hebben altijd al een magische aantrekkingskracht gehad. Machtige vrouwen gaan er machtiger uitzien, brave meisjes braver en sexy vrouwen sexier.

Blonde Bombshell: de magie van blond haar
Brigitte Bardot

Trends: grey, platinum &

natural blonde

Honingblond, asblond, hoogblond, champagneblond, strawberry blonde, goudblond en bronde. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met blond haar. Op dit moment vieren grey, natural en platinablond hoogtij.

PLATINUM BLONDE

Kim Kardashian switcht regelmatig naar platinablond, Jennifer Lawrence rockt op dit moment een hoogblonde coupe en ook Taylor Swift stapte onlangs over. Gwen Stefani en Rita Ora zijn al jarenlang voorzitters van de platinablond club!

Blonde Bombshell: de magie van blond haar

Grey Hair

Wit blond haar dat zó koel is dat het naar het grijs neigt. Je moet er een beetje lef voor hebben, maar grey hair is een trend en we beloven je dat jouw outfits er interessanter uit gaan zien!

Blonde Bombshell: de magie van blond haar


Natural blonde

Lange, gezonde en blonde lokken die eruit zien alsof ze zijn opgelicht door de (zomer)zon. Dat is wat we graag zien in de natural blonde trend. En dat betekent niet het haar ook niet gekleurd is, maar het oogt vooral erg natuurlijk. Het gaat hier vooral om de techniek van kleuren (highlights, balayage, etc) en we gebruiken warme tinten blond.

natural blonde

Hairspiration

Als er één haarkleur is waarmee het leuk is om creatief te zijn, dan is het blond wel. Door de verschillende nuances in blond haar zijn knotjes, vlechten en andere creaties net wat specialer! Met name vlechten zijn op dit moment op hot. Boxer braids, vlechten als head band, kroon of scheiding, noem het maar op! Ga eens creatief aan de slag en laat je inspireren.

Blonde Bombshell: de magie van blond haar


Make-up tips voor blondines 

Blondines kunnen veel hebben wat betreft make-up, maar er geldt één belangrijke regel: leg de focus op óf ogen óf lippen, maar niet op beiden. Dat wordt al gauw too much bij de lichte haarkleur. Het gaat dus allemaal om keuzes maken! Een smokey eye of zwarte eyeliner kan enorm sexy staan, maar ook een klassieke rode lipstick kan een blondine als geen ander dragen. Andere kleuren lipstick zijn smaak- en stijlgebonden en afhankelijk van jouw huidskleur. Waar de één oranje kan hebben, kiest de andere voor een mooie fel roze. 

Ook de natuurlijke make-uplook kan een blondine goed hebben. Cheat met een beetje wenkbrauwpotlood en mascara zodat je het blote billengezicht inruilt voor een off duty model look. 

Blonde Bombshell: de magie van blond haar


Tip speciaal voor blond haar!

Blond haar heeft nogal de neiging om te veranderen. Door de zon, wasbeurten of bijvoorbeeld door te zwemmen in een zwembad kan blond veranderen. Mooi blond haar hebben en behouden is niet gemakkelijk, maar wij hebben daar nu een product voor gevonden! Onze redding? Color Extender. Dit product laat je kleur als dag 1 herleven! De Color Extender zit nu standaard bij de haarkleuring in de L'Oréal Préférence verpakking. 

Blonde Bombshell: de magie van blond haar

Zoals je op de afbeelding hierboven ziet, zijn er twee soorten Color Extenders voor blond haar. De Color Extender met de gouden verpakking behoudt de warmte van het blonde haar, terwijl de Color Extender in de paarse verpakking de gele gloed tegengaat. Je gebruikt de Color Extender na het thuiskleuren om de drie weken om jouw kleur te behouden en het haar weer te laten glanzen. Je gebruikt de Color Extender als een haarmasker: Was het haar en droog het met een handdoek. Breng een kleine hoeveelheid Color Extender aan op het haar, verdeel het en masseer. Laat het 5 tot 10 minuten intrekken, spoel het vervolgens met lauwwarm water uit et voilá! Blond haar moet glanzen en stralen!

 

WIN!

Wil jij een geweldige Blondes goodiebag winnen t.w.v. €100,- ? Dat kan! Laat ons hieronder weten welke celeb jouw favoriete blondine is en wie weet maken wij jou binnenkort wel blij met dit fijne pakket! Wij nemen persoonlijk contact op met de winnaar. Zet hem op!

Blonde Bombshell: de magie van blond haar

 

Beeld: Getty, L'Oréal, Instagram @lorealmakeup, @rose_bertram, @gigihadid
Deel dit artikel
Back to top