Haarverzorging

Je haar verven met koffie: het kan

Je haar verven met koffie: het kan

We horen je denken; haar verven met koffie?! Jazeker dat kan! Koffiedik is een prima haarkleuring en kun je gebruiken om bruin haar donkerder te maken. Je kan bijna elk haarkleur donkerder maken met koffiedik. Dus trek dat koffiezetapparaat uit de kast en aan de slag maar.

Koffie

Koffie is niet alleen een geweldige drank om te drinken, je kunt er prima je haar mee verven. En niet alleen haar, maar ook papier en stoffen. Jaaaaren geleden toen kleuren nog niet bestond werd koffiedik gebruikt om het haar verschillende tinten donkerder te maken. Wil je een goedkopere, gezondere en natuurlijke versie van haarkleuring? Gebruik dus koffiedik. Koffiedik is beter dan alle andere chemische kleurstoffen.

Hoe verf je je haar met koffie?

1. Zet 2 kopjes extra sterke koffie. Kies voor biologische koffie. Niet-biologische koffie bevat meestal toch toegevoegde chemische stoffen en conserveringsmiddelen en is minder natuurlijk. Gebruik dark roast koffie of een andere sterke koffie. Hiermee vergroot je de kans dat je haar donkerder wordt. Tip: zet de koffie met een koffiezetapparaat. In een pad- of cupmachine wordt een koffie niet sterk genoeg om mee te verven.

2. Laat de koffie goed afkoelen, je kan het pas gebruiken als de koffie lauw is.

3. Meng de koffie met je conditioner. Meng 1 kopje van je koffie met 2 el conditioner en 2 el koffiedik. Roer met een lepel goed door elkaar.

4. Leg een oude handdoek om je schouders ter bescherming tegen vlekken en breng het mengsel met je handen op het haar aan. Gebruik een grove kam om het mengsel te verdelen. Zet je haar met een knot vast zodat het haar niet in je gezicht komt tijdens de inwerktijd. De inwerktijd is minstens een uur. 

5. Na een uur je haar uitspoelen met lauw water. Gebruik geen shampoo en conditioner.

Je kunt dit proces zo vaak herhalen als je wilt totdat je het gewenste resultaat hebt behaald.

Et voila, op een natuurlijke manier heb jij een geweldige, nieuwe coupe!

 

Beeld: Istock
Deel dit artikel
Back to top