Haarverzorging

Pearl Blonde is de nieuwe haarkleur trend: dit moet je erover weten

Pearl Blonde is de nieuwe haarkleur trend: dit moet je erover weten

Welke haarkleuren er in zijn verandert eens in de zoveel tijd. Koperkleurig haar was een tijdje de trend die op TikTok veel te zien was. Tegenwoordig zien we de kleur Pearl blonde veel voorbij komen en wij zijn er helemaal weg van! Dit is alles dat je moet weten over de haarkleurtrend.

Wat is Pearl Blonde?

Als je veel glanzend en licht blond haar op feed voorbij ziet komen op TikTok, is de kans groot dat het Pearl Blonde is. Het is een kleur die iets meer dimensie aan het haar geeft dan platina. De naam van de haarkleur is vrij letterlijk, de kleur lijkt namelijk erg op de kleur van een parel. Het is een zachte, koele kleur met zilvere, platina en lichtgele tonen. De kleur kan worden gecreëerd door het haar eerst te bleken naar een lichtblonde kleur en er vervolgens toner op te gebruiken in een koele ondertoon.

Zo vraag je om Pearl Blonde bij de kapper

Wil jij zelf graag Pearl Blonde haar? Dit is hoe je dit duidelijk aan de kapper kunt vragen zodat je precies krijgt wat je wil. De schoonheid van deze trend komt van het feit dat het niet allemaal één kleur is. Houd er ook rekening mee dat deze haarkleur niet de makkelijkste is om voor elkaar te krijgen. De exacte kleuren die de kapper moet gebruiken kun je het beste afstemmen op jouw huidige haarkleur en je huidskleur. Overleg hierover met je kapper. Wanneer je wil vragen om deze haarkleur is het het beste om woorden zoals platina, assig en koele ondertoon te gebruiken. Een foto laten zien van wat je precies wil is ook zeker aan te raden.

Zo onderhoud je Pearl Blonde haar

Deze haartrend vergt wat onderhoud, daarom is het goed om je hier van tevoren bewust van te zijn. Ten eerste raden we aan om je haar regelmatig te laten bijwerken bij de kapper. Deze zouden tussen de vier en zes weken uit elkaar moeten zitten. Deze houden de kleur mooi en voorkomen zichtbare uitgroei. Tussen je afspraken door raden we aan om je haar te wassen met een paarse shampoo. Dit houdt het haar mooi licht en het behoudt de koele ondertoon. Gebleekt haar is ook wat kwetsbaarder en kan sneller beschadigen. Daarom raden we aan om hete tools zo veel mogelijk te vermijden en om anders altijd gebruik te maken van een heat protectant.

Bron: Bustle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top