Haarverzorging

Donker haar lichter verven? Let hier dan op

Donker haar lichter verven? Let hier dan op

Of je nu donker haar hebt van jezelf of je hebt het geverfd, in beide gevallen is het best een opgave om het licht te verven. Hoe verf je donker haar lichter en doe je dit het beste bij de kapper of is het ook mogelijk om het zelf te doen? Er hangen een paar vragen rondom dit onderwerp in de lucht. Daarom vertellen wij je waar je op let wanneer je donker haar lichter wil verven.

Donker haar lichter verven

Van donker naar licht haar switchen is nogal een stap. Je verandert hier namelijk in één keer je hele uiterlijk mee. Toch is je (al dat niet geverfde) donkere haar lichter verven een grote uitdaging. Het gaat in veel gevallen namelijk mis. Dat is iets wat je vanzelfsprekend liever niet wil. Zo eindig je liever niet met een oranje haardos als dit niet de bedoeling was. We vertellen je graag waar je op moet letter als je donker haar lichter wil verven.

Je haar ontkleuren

Wanneer je donker haar lichter verft, ontkleur je het eerst. Dit is een belangrijke stap, anders komt er een kleur uit die je waarschijnlijk niet wil.  Het beste is om je haar te laten ontkleuren door een kapper. Die heeft er verstand van en zorgt ervoor dat je haar niet van je hoofd valt. Door je haar te ontkleuren, pakt je haar de nieuwe kleur een stuk beter.

Van zwart of rood naar blond

Wanneer je zwart of rood haar hebt, is het een stuk moeilijker om dit helemaal licht te verven. Meestal lukt dit ook niet in één keer en heb je meerdere behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Wanneer je dit proces te snel doet, breekt je haar af en dat wil je niet. Hetzelfde geldt voor highlights. Hoe donkerder je van nature bent, hoe lastiger het ontkleurproces is.

Wanneer je rood haar hebt, is het ook erg belangrijk om voorzichtig te zijn. Rood heeft namelijk weer een eigen gebruiksaanwijzing. Zo is het onderhoud ook een stuk intenser. Dit is dus belangrijk om in je achterhoofd te houden.

Geverfd haar ontkleuren

Het is ook mogelijk dat je je haar eerst al eens donker hebt geverfd, maar nu toch weer naar lichter wil. Ook in dit geval is het belangrijk om het haar eerst te ontkleuren (bleken) en niet direct een lichte kleur in je haren smeert. Zelfs als je eerst al blond was van jezelf. Mooi een mooi en natuurlijk effect, breng je na het ontkleuren nog een kleur aan. Je uitgroei werk je wel met alleen haarverf bij.

Zilvershampoo

Wanneer je je haar lichter verft, bestaat er een kans dat het oranje of rood uitslaat. Dat is ieders nachtmerrie, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je doet. Kappers gebruiken vaak een toner om dit te voorkomen. Als je je haar zelf verft, is het dus verstandig om dit ook te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld ook een zilvershampoo om de warme, rode en gele tinten ‘assig’ te maken.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top