Haarverzorging

Dit is de blonde haartint die het beste bij jou past

Dit is de blonde haartint die het beste bij jou past

Wij begrijpen het heel goed als jij jouw haren wil blonderen want: Blondes have more fun!  Het is een trendy haarkleur en er zijn veel verschillende tinten waar jij uit kan kiezen. Lichte huidskleur? Dan zijn er flink veel tinten waar je uit kunt kiezen. Bij een donkere en olijfkleurige huid wordt het iets lastiger om een blonde haarkleur uit te kiezen die goed bij jou past. Daarnaast speelt niet alleen jouw huidskleur een rol, het is ook belangrijk dat jij rekening houdt met de ondertoon van jouw huid wanneer jij een blonde haartint uitkiest. Good to know: jij bepaalt wat je mooi vindt. Dus misschien past de kleur die jij mooi vindt niet per se bij je ondertoon: you do you

Dit zijn de beste blonde haartinten voor verschillende huidtinten en ondertonen:

1. Blonde haarkleuren voor een warme ondertoon

Heb jij een warme ondertoon? Dan kan jij kiezen voor typische aardse blonde tinten. Kleuren zoals goudbeige, goud en champagne staan jou fantastisch! Koele blonde haartinten kunnen met jouw huid juist botsen.

2. Blonde haarkleuren voor een koele ondertoon

Als jij een koele ondertoon hebt, kun jij het beste gaan voor asblonde tinten. Laat goud- of geelbruine tinten in ieder geval links liggen. Denk aan kleuren zoals Scandinavisch of platinablond. Deze haartinten hebben een zilverwitte gloed waardoor ze koel van toon zijn.

3. Blonde haarkleuren voor lichte huidtinten

Vrouwen met een lichte huidtint kunnen de meeste kleuren blond rocken. Licht pastelblond is één van de kleuren die vrouwen met een lichte huidskleur sowieso goed staat! Houd er rekening mee dat als jij zo lichtblond wil gaan, dat jij je haar dan zal moeten bleken en extra goed voor je lokken zal moeten zorgen. Vergeet niet een zilvershampoo te gebruiken om een gele gloed in je haren te voorkomen.

4. Blonde haarkleuren voor medium huidtinten

Vrouwen met een medium huidtint, kunnen kiezen uit veel blonde haarkleuren. Ze hebben meestal een neutrale ondertoon waardoor zowel koele als warme tonen prachtig staan. Kies voor een medium blonde tint zoals dirty blond of asblond. Als jij voor een fellere kleur kiest, kan het er te nep uitzien.

5. Blonde haarkleuren voor olijfkleurige huidtinten

Bij een olijfkleurige huid staan tinten als lichtgoud, warm beige, strawberryblond en honingblond geweldig. Blijf weg van tinten die contrasteren met jouw huidskleur, aangezien deze de groene ondertoon van je huid juist kunnen accentueren.

6. Blonde haarkleuren voor bruine huidtinten

Een bruine huid zit vaak tussen een medium en donkerbruine huidtint in. Een mix van donkere en lichte tinten is perfect voor deze huidskleur. De combi zorgt ervoor dat jouw lokken er voller en volumineuzer uitzien. Als jij je roots donker houdt, zullen je blonde lokken je gezicht prachtig framen. 

7. Blonde haarkleuren voor donkere huidtinten

Heb jij een donkere huidtint? Dan staan veel blonde kleuren goed bij jou. Je kunt elke blonde haartint kiezen die jij wilt, zolang jij let op de ondertoon van jouw huid. Als jij bijvoorbeeld een koele ondertoon hebt dan kun jij beter niet jouw haren geelblond verven. Houd je roots in je natuurlijke haarkleur om de overgang soepeler te maken. Jw haar ziet er dan alsnog fris uit, zelfs wanneer je haar groeit.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top