Lipstick

Dit is welke rode lipstick het mooiste staat bij jouw huidskleur

Dit is welke rode lipstick het mooiste staat bij jouw huidskleur

Rode lipstick staat iedereen mooi wat ons betreft. Maar de kleur rood heeft natuurlijk een hoop verschillende tinten. Welke tint zou dan het mooiste staan bij een diepe huid, of juist bij een lichte huid? Dit is welke rode lipstick jou het mooiste zou staan op basis van je huidskleur.

Een diepe huid

Heb je een diepe huid, dan kun je vrijwel iedere rode tint hebben. Of het nou warm, koel of neutraal is. Een feloranje kleur, cherry, wijntint of brick red staat jou geweldig. Voor een diepe huid is een felle kleur prachtig. Laat je lippen spreken! We raden aan om een lipliner te gebruiken die iets donkerder is dan je lipstick om zo je lippen wat extra definitie te geven.

Olijfkleurige huid

Als je een olijfkleurige huid hebt, raden we aan om te gaan voor warme tinten. Koele kleuren kunnen je huid ook erg koel laten ogen. Denk hierbij aan rode tinten met een gele of oranje ondertoon. Deze lipstick van L'Oréal zou jou vast prachtig staan!

Medium huid

Een medium of getinte huid kan een koele tint goed hebben, maar ook een warme tint staat jou prachtig. We raden wel aan om koraaltinten te vermijden, vooral als je zelf een koele ondertoon hebt. Als je huid een warme gloed heeft, raden we aan om te gaan voor een warme tint.

Lichte huid

Als je een witte huid hebt, hangt jouw perfecte kleur vooral af van je ondertoon. Met een neutrale tot warme ondertoon is een lipstick met een warme ondertoon aan te raden. Een felle kleur creëert een mooi contrast tussen je lippen en je huid. Als je een statement wil maken is dit dus de kleur voor jou! Een witte huid ziet er het beste uit met koelere rode tinten. Ga bijvoorbeeld voor Own It van ELF.

Erg lichte huid

Een huid met een natuurlijk blosje, profiteert het meest van een lipstick die dit extra accentueert. Ga dan ook voor een lipsticktint die aansluit op je natuurlijke blosjes. Als je ondertoon koel is, raden we aan om te gaan voor een rode tint met een blauwe of paarse basis. Het extra voordeel hiervan is dat je tanden hierdoor een stuk witter lijken.

Alle huidskleuren

Er bestaan een hoop verschillende rode tinten, en gelukkig voor ons bestaan er ook een hoop opties die iedereen mooi staan. Een rode lipstick met een blauwe ondertoon is perfect voor iedereen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ruby Woo van Mac.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top