Lipstick

Helpen rode lippen echt om aantrekkelijker te zijn voor anderen?

Helpen rode lippen echt om aantrekkelijker te zijn voor anderen?

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat de kleur rood je aantrekkelijker maakt. Wanneer je rode kleren aantrekt of rode lippenstift opsmeert, schijnen mensen je aantrekkelijker te vinden. Maar is dit ook echt zo of is het een fabel? Het antwoord op die vraag vertellen wij je in dit artikel.

Het effect van de kleur rood

Niet iedereen draagt de kleur rood, omdat deze kleur maar net bij jou moet passen. Rood heeft een bepaald effect wanneer je het draagt. Het is namelijk zo dat je aantrekkelijker gevonden wordt door andere mensen. Mensen associëren het namelijk met sensualiteit. Dit komt voort uit een natuurlijk instinct. Je ziet het namelijk ook bij dieren; vrouwtjes bavianen trekken mannen aan doordat hun billen rood kleuren. In de dierenwereld betekent dit dat het vrouwtje oculeert en dit instinct hebben mensen ook. Dit effect werkt bij mensen zowel bij mannen als bij vrouwen.  

Rode lippen

Net als bij rode kleding, helpen ook rode lippen om aantrekkelijker gevonden te worden door anderen. En of dat nu een knalrode kleur is, een lichte rode tint of bordeauxrood; dat maakt voor dit feitje niks uit. Rode lippen zijn zelfs nog een stukje krachtiger dan rode kleding als het gaat aantrekkelijkheid. Ook zonder lippenstift kleuren je lippen (en wangen) namelijk sneller rood als je bijvoorbeeld opgewonden bent.

Zelfvertrouwen

Niet alleen op anderen hebben rode lippen effect, maar ook om jezelf. Je vindt jezelf vaak ook een stuk aantrekkelijker en het geeft je een boost van zelfvertrouwen. Wanneer je rode lippenstift draagt als je bijvoorbeeld een date hebt of een sollicitatiegesprek, straal je zelfvertrouwen uit en dat is een groot pluspunt. Je legt de focus op je lippen en of wat je zegt als je rode lippenstift draagt. Daarmee zeg je dus eigenlijk: let op wat ik zeg.

Naast dat rode lippen prachtig zijn, hebben ze dus ook nog bepaalde ‘voordelen’. Zeker de moeite waard om eens deze kleur eens op je lippen te smeren (als de dat nog niet deed).

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top