Lipstick

Deze lipkleur past het beste bij jouw huid

Deze lipkleur past het beste bij jouw huid

De ene rode lippenstift is de andere niet. Iedereen heeft een andere huidkleur en ondertoon, waardoor bij iedereen dezelfde lipkleur totaal anders staat. Je ondertoon bepaald waarom die ene nude lippenstift jou heel bleek maakt en bij je vriendin het de perfecte match is. Weet je niet wat voor ondertoon jij hebt? Lees dan eerst dit artikel, voordat je verder leest.

Warme ondertoon

Jouw huid heeft een gele, perzikachtige, olijfkleurige of gouden tint. De lipkleuren die jouw huid het mooiste complementeren zijn kleuren met een oranjeondertoon. De kleuren oranje-rood, helder-rood, terracotta en peach zullen jou prachtig staan.

Koele ondertoon

Jouw huid is heel licht en misschien wel bijna doorzichtig. Je hebt sproeten en/of roodheid en gaat door de zomer met het motto ‘vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje’. Lipkleuren met een koele ondertoon staan jou het beste. Denk hierbij aan: blauwrode, roze, een heldere kersenrode, diepe pruimachtige of mauve nude lippenstift. Een groot voordeel van deze lipkleuren is dat je tanden witter lijken. Met jouw ondertoon moet je wegblijven van oranje-bruine kleuren. Deze complementeren niet jouw mooie looks.

Neutrale ondertoon

Heb je geen warme ondertoon én geen koele ondertoon? Heb jij even geluk! Jij kan helemaal losgaan. Draag een mooie mauve lippenstift en maak je tanden witter lijken. Kies voor een andere dag een mooie oranjerode tint. Het is maar net welke lipkleur die dag past bij de rest van jouw look.

Perfect match 

Nu je de perfecte lipkleuren weet voor jouw ondertoon, ben je er helaas nog niet. Als je op zoek gaat naar een mooie nude lippenstift is er zoveel keus. Te veel keus. Welke moet je nou kiezen? TikTok heeft de perfecte hack. Wat moet je doen? Heel simpel! Druk op je vingertop, waardoor de bloedstroming blokkeert. Je vingertop krijgt nu een ander kleurtje. Iedereen krijgt een andere kleur te zien en precies die kleur is jouw perfecte lipkleur. Het enige wat je doet, is langs de lippenstiften te gaan in de winkel, totdat je de kleur hebt gevonden die match bij jouw vingertopje.

@underratedsimpsons

De lippenstift staat natuurlijk het mooist wanneer je lacht en je zelfverzekerd voelt. Niks is goed of fout als het gaat om make-up en het gaat er vooral om hoe jij je voelt. Rock jouw favoriete lippenstift, ook al klopt de ondertoon dan misschien niet.

Lees meer: 4x plekken waar je lippenstift nog meer kunt gebruiken

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top