Beauty

Dit is de perfecte kleur nude voor jouw huidtint

Dit is de perfecte kleur nude voor jouw huidtint

Nude lipstick was de meest gezochte lipstickkleur van 2016, maar ook in 2017 zijn we nog steeds stapelgek op deze kleur. Waarom? Nude is een kleur die eigenlijk overal en altijd kan. Zowel op je lippen als op je ogen. Maar de juiste kleur nude bij jouw huid vinden is voor velen nogal een uitdaging en daarom helpen wij jou! 

Je wilt namelijk dat een nude kleur lipstick of oogschaduw jouw gezicht complementeert. Belangrijk is dus om te weten welke huidskleur en ondertoon je precies hebt en welke nudetint voor jou het best werkt!

Warme, koele of neutrale ondertoon

Bij het kiezen van de juiste kleur nude is belangrijk dat je weet of je een warme, koele of neutrale ondertoon hebt. Dit maakt nogal een verschil met het dragen van (nude) kleuren. Hoe je erachter komt welke ondertoon jouw huid heeft? Daar zijn verschillende trucjes voor. Kijk bijvoorbeeld eens naar je aderen. Zien de adertjes bij je polsen er groenig uit? Dan heb je sowieso een warme ondertoon. Als je blauwige aderen of zelfs paarsige aderen hebt dan heb je koele ondertonen. Meer trucs voor het vaststellen van jouw ondertoon vind je hier.

De juiste kleur nude voor jouw huid

Vervolgens kijk je naar jouw huidskleur in combinatie met jouw ondertoon en wij geven jou daarbij de beste optie voor een nude lipstick of oogschaduw! Heb je een koele ondertoon, dan kun je namelijk beter roze nudekleuren dragen en met een warme ondertoon kun je het beste kiezen voor een nude kleur met warme beige tonen. 

Zeer lichte huid
Heb jij een zeer blanke melkachtige huid (met of zonder sproetjes)? Dan heb je hoogstwaarschijnljik ook een koele ondertoon. Je verbrandt snel en je hebt weinig pigment. Jouw huid heeft roze, blauw-rode koele ondertoon en wordt snel rood in de zon of wanneer je bloost. Zachte babyroze nudekleuren passen het beste bij deze huidskleur.
Dit is de perfecte kleur nude voor jouw huidtint

Lichte huid
Bij een blanke huid is het belangrijk om te kijken naar de ondertoon en let erop dat je niet te licht of te donker gaat. Er zijn veel neutrale lichte huidjes en daarbij staat een roze-beige nude het mooist. Dit is de perfecte kleur nude voor jouw huidtint


Olijfkleurige huid
Een olijfkleurige huid kun je herkennen aan een gelige, warme ondertoon. Je wordt snel bruin en je hebt veel pigment in de huid. Soms kan een olijfkleurige huid wat grauw ogen. Dat komt door de combinatie van de natuurlijke gele ondertoon die iedereen qua huid heeft en de geelgroenige tint die bij een olijfkleurige huid hoort. Een beige nude brengt de warmte in jouw huid nog meer naar boven. 

Dit is de perfecte kleur nude voor jouw huidtint

Caramelkleurige huid
Ladies met een caramelkleurige huid kunnen ondanks hun overduidelijke warme ondertoon veel kanten op; beige of roze tonen, het kan allemaal. Maar let op, ga niet té licht want dit staat ongezond. Tip: kies voor een nude met een paarse ondertoon, en laat je verrassen door het resultaat!

Dit is de perfecte kleur nude voor jouw huidtint

Donkere huid
Heb je een donkere huidskleur? Probeer dan eens een nude lipstick met een brons tint. Wedden dat het je prachtig staat? Ook voor jou geldt, niet té licht. Juist een donkerdere -bijvoorbeeld een espresso-achtige- kleur staat prachtig bij jouw lippen en huid! 

Dit is de perfecte kleur nude voor jouw huidtint
 

Nude lip paint

Nog een tip: kies voor een nude lipstick met een matte finish. Zo zorg je voor een zo natuurlijk mogelijk effect en het zal er nooit too much uitzien. L'Oréal Paris heeft nu een matte nude lipsticklijn, Infallible Lip Paint Nudist, met vloeibare lipsticks die jouw lippen in een handomdraai een matte nude kleur geven. Je brengt de lip paint gemakkelijk met een appicator aan. De pigmenten in de formule zorgen voor een rijke kleur en de textuur zorgt voor een mooie dekking en een comfortabel gevoel zonder dat de lippen uitdrogen. De Nudist Lip Paints komen in vijf verschillende nude kleuren:

http://www.trendalert.nl/d-mascara-waar-iedereen-het-over-heeft
Van links naar rechts:
208 Off-White, 210 Dead Lips, 211 Babe-in, 212 Nude-st, 213 Stripped Brown.

Dit is de perfecte kleur nude voor jouw huidtint
 

Nude eye paint

Maak jouw nude-look af met een mooie nudekleurige oogschaduw. Oogschaduw is dit seizoen namelijk terug van weggeweest. Bij het kiezen van de juiste nude oogkleur gelden dezelfde regels als voor het kiezen van je lipkleur. De Eye Paint collectie van L'Oréal Paris bevat dertien kleuren waarvan vijf nieuwe nudetinten, die zeker aansluiten bij jou look. De oogschaduws zitten niet in een doosje maar komen in een vloeibare vorm, waardoor ze een beetje op lipgloss lijken, maar toch echt voor je ogen bedoeld zijn. Voor het mooiste effect breng je de oogschaduw eerst aan met de applicator en dep je daarna met je vingers om de kleur mooi te blenden. 

eye paint loreal

Van links naar rechts:
207 Sassy Squad, 307 Sunset Goals, 306 Nudist, 305 Peach Me Babe, 205 Cocky Bisque

eye paint nudes

infallible nudes loreal

Hebben we jou kunnen helpen bij het vinden van de juiste nude kleur?

Beeld: Instagram @lorealmakeup, L'Oréal Paris
Deel dit artikel
Back to top