Beauty

Dit worden de grootste make-up trends van 2024

Dit worden de grootste make-up trends van 2024

Het nieuwe jaar is officieel begonnen! Dat betekent dat er ruimte is voor nieuwe trends. Wat zal het jaar 2024 definiëren? Die vraag is misschien net te groot, maar wat we wel weten is wat de make-up trends zullen worden dit jaar. Dit zijn ze!

Alles draait om de huid

In 2023 maakte we kennis met de 'clean girl aesthetic'. Skincare werd belangrijker en een natuurlijke look kreeg de voorkeur over een full coverage foundation. Als je een fan bent van deze look dan hebben we goed nieuws voor je! Deze trends zal namelijk doorzetten in 2024. Make-uploos de deur uit gaat is heel normaal, ook in 2024. De focus ligt op je huidverzorging, en als je make-up draagt op de huid is het lekker natuurlijk.

Crème producten

Poeders zijn over en uit! In 2024 stappen we met z'n allen over op vloeibare en crème producten. Dit is goed nieuws voor mensen met een droge huid. Maar als je een vettige huid hebt is dit ook helemaal top. Crème producten zijn makkelijker om te vervagen en ogen veel natuurlijker. Of je nou voor een simpele look gaat of juist voor een dramatische look, het kan allemaal.

Blush is hier om te blijven

Blush was in 2023 al een heel populair product dat onmisbaar was in al onze routines. En in 2024 blijft dit zo! De rozige kleur op je wangen blijft in in 2024 en dus kun je gerust je blush collectie uitbreiden dit jaar. En wij denken dat het vooral crème blushes gaan worden die we veel gaan zien dit jaar.

Monochromatische make-up

In het afgelopen jaar zagen we de monochromatische look al een beetje terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan 'latte make-up'. We voorspellen dat we deze trend ook in 2024 gaan zien, maar dan iets serieuzer zullen aanpakken. Draag je rode lipstick? Dan is je oogschaduw ook rood, net als je blush en misschien zelfs je mascara. In 2024 tillen we de term monochromatisch naar een hoger niveau.

Natuurlijke wenkbrauwen

Door de jaren heen zijn er ontzettend veel verschillende wenkbrauw trends geweest. Eerst moesten we ze dun epileren, daarna weer laten groeien. In 2016 vulden we ze goed in en in 2024 gaan we ze juist meer met rust laten. De trend die we dit jaar gaan zien is juist een hele natuurlijke look. Borstel je wenkbrauwen omhoog voor een fluffy look en vul ze alleen in op plekjes waar er gaten zijn. That's it, we houden het lekker simpel dit jaar.

Duurzame make-up

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De aarde is thuis en dus moeten we er goed voor zorgen. De keuzes die we maken in de winkel hebben hier invloed op, dit geldt dus ook voor de make-up die we kopen. In 2024 gaan we veel duurzamere producten zien. Denk hierbij aan producten die vegan zijn, duurzamere ingrediënten bevatten en ook een duurzamere verpakking hebben. Minimaliseren hoort hier ook bij. Overconsumptie is zo vorig jaar.

Bron: CNN
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top