Beauty

‘Matcha latte’ Make-up is de nieuwe TikTok make-up trend

‘Matcha latte’ Make-up is de nieuwe TikTok make-up trend

Een tijdje terug was de latte make-up look helemaal in. En dat is het nog steeds! Maar sinds kort is er een nieuwe variant van deze look die we steeds vaker terugzien: namelijk de 'matcha latte' look. Wat dit is en waarom wij vinden dat je het uit moet proberen, lees je hier!

De trend

In juni van dit jaar kwam de latte make-up look voor het eerst op TikTok voorbij. Deze look maakt voornamelijk gebruik van lichtbruine tinten en is erg natuurlijk. Op TikTok zijn er sinds juni een aantal verschillende varianten ontstaan van de originele trend, waaronder de matcha latte look. Waar de latte look draait om bruine tinten, legt de matcha look meer de focus op groene tinten. Het gaat hier voornamelijk om pasteltinten, maar iets donkerdere tinten zijn ook zeker welkom. De trend wordt vaak gecombineerd met andere trends waaronder fluffy wenkbrauwen, een glowy huid en lipgloss.

Voor deze look is het vooral belangrijk om te focussen op de ogen. De ogen zijn de ster van de show en dus is het van belang dat de rest van het gezicht de look niet overneemt. De rest van de look vrij natuurlijk houden is hier dus het mooiste.

De look

Alhoewel de matcha latte look voornamelijk om de ogen draait, is het ook belangrijk dat je de rest van je gezicht meeneemt in de look. Voor de huid raden we aan om te gaan voor een lichte foundation of een tinted moisturizer voor een meer natuurlijke look. Gebruik vervolgens een concealer op de huid die wat extra dekking nodig heeft.

Zodra je klaar bent met je basis, kun je de principes van de latte make-up look weer aanhouden. Gebruik een crème bronzer om je jukbeenderen wat extra dimensie te geven. Houd je wenkbrauwen lekker natuurlijk en borstel ze omhoog voor een fluffy look. Vul ze alleen in op plekjes waar dit echt nodig is. Een neutrale roze blush is voor deze look naar onze mening het mooist, dit complimenteert de groene kleuren die je op je ogen aan gaat brengen.

Nu is het tijd voor het leukste gedeelte: de ogen. Deze look kan je heel simpel houden. Je hebt geen professionele skills nodig hiervoor! Pak een oogschaduwpallet met groene kleuren en pak de kleur die het dichts bij de kleur van matcha komt. Breng dit aan op je bewegend ooglid. Pak vervolgens een blenderkwast en een neutrale oogschaduw en vervaag dit in de arcadeboog. Om de look af te maken kun je de groene kleur ook aanbrengen op je onderste wimperrand en kun je een glanzende groene tint aanbrengen in je binnenste ooghoek. Voor de finishing touch kun je uiteraard je wimpers krullen en mascara aanbrengen. Eyeliner is ook zeker welkom, maar houd deze subtiel zodat de aandacht gevestigd blijft op de groene oogschaduw.

Nu je klaar bent met je ogen kun je de look afmaken met een nude lipgloss. Ga voor neutraal roze of voor een meer bronzy kleurtje. Als laatste stap kun je de huid afpoederen waar dit nodig is.

@isabellekategm

matcha latte makeup 🍵

♬ lie - user66408229061
Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top