Wenkbrauwen

Zelfbruiner om je wenkbrauwen mee in te vullen: Is het een hack of een skip?

Zelfbruiner om je wenkbrauwen mee in te vullen: Is het een hack of een skip?

Zelfbruiner is een perfect product voor als je graag een lekker kleurtje wil, zonder dat je ervoor in de zon hoeft te zitten. Maar dankzij Tiktok, wordt dit product tegenwoordig ook voor andere dingen gebruikt. Zo wordt het gebruikt om mee te contouren, maar ook om je wenkbrauwen mee in te vullen. Maar is dit een echte lifehack of kun je het beter skippen? Wij zoeken het uit.

Hoe vul je je wenkbrauwen in met zelfbruiner?

Voor deze wenkbrauwtrend heb je een zelfbruiner nodig, een schuin afgesneden wenkbrauwkwastje en een wenkbrauwborsteltje. Begin met je wenkbrauwen in model borstelen. Borstel de haartjes omhoog en naar buiten om een mooi gelifte look te creëren. Doe vervolgens een klein beetje zelfbruiner in de dop van de verpakking of in een klein bakje of schaaltje. Als je zelfbruiner erg schuimt, kun je het beste even wachten met het aanbrengen totdat het schuim een beetje is opgelost. Pak vervolgens je kwastje en dip deze in de zelfbruiner. Vul je wenkbrauwen in zoals je dit normaal gesproken ook zou doen. Werk met korte strookjes om haartjes na te bootsen. Houd een wattenstaafje en make-up remover bij de hand voor eventuele uitschieters. Laat de zelfbruiner vervolgens een paar uurtjes intrekken. Hierna kun je met een wattenschijfje en wat make-up remover de restjes van je wenkbrauw vegen.

@refinery29 Is self-tan better than brow tint when it comes to filling in your brows? I tried it! #beautyinatik #makeuptips #brows ♬ Caramel Latte - Prod. By Rose

Werkt het echt?

Deze hack kan voor veel mensen een echte lifesaver zijn! De zelfbruiner blijft sowieso een paar dagen zitten en vaagt vervolgens weg. Je blijft niet met gekke vlekken zitten en je wenkbrauwen zijn voor een paar dagen dus al helemaal ready to go! Toch zitten er een aantal haken en ogen aan deze techniek. 

Ten eerste loop je het risico op een verkeerde kleurenmatch. Zelfbruiners zijn er in verschillende kleuren, maar het is lastig om deze perfect te matchen met je wenkbrauwen. Als de kleur genoeg in de buurt komt van je daadwerkelijke wenkbrauwen, zal het verschil niet erg opvallen. Maar als het verschil wel groot is, zit je een paar dagen opgescheept met gekke wenkbrauwen. We raden deze hack daarom voornamelijk af voor dames met rood en blond haar. 

Daarnaast zal deze hack ook niet echt een verschil maken voor de dames met een donkerdere huidskleur. Dames met een lichte huid en donkerdere wenkbrauwen zullen dus het meeste kunnen profiteren van de zelfbruiner wenkbrauwen. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top