Wenkbrauwen

Zo kies je de beste wenkbrauwvorm voor jouw gezicht

Zo kies je de beste wenkbrauwvorm voor jouw gezicht

Om te bepalen welke wenkbrauwvorm het beste bij jou past, komt er meer aan te pas dan de producten die je gebruikt. De perfecte vorm wordt bepaald door vele factoren maar wat je zelf wilt, is natuurlijk ook ontzettend belangrijk! Wij staan te popelen om je haarfijn uit te leggen hoe je het allemaal werkt!

Wenkbrauwen zijn niet alleen mooi: ze beschermen je ogen tegen zweet, regen en andere stofjes waar je ogen gevoelig voor zijn. Er zitten meer dan 2000 haren op allebei je wenkbrauwen dus is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Je wenkbrauwen vormen je gezicht meer dan elk ander deel dus laten we gelijk aan de slag gaan met het bepalen van de juiste vorm voor jou.

Je gezichtsvorm + bijpassende wenkbrauwvorm

Hoewel iedereen een ander en uniek gezicht heeft, hebben wij zes gezichtsvormen 'uitgekozen' waar jouw koppie waarschijnlijk ook onder valt. Dit is een belangrijke stap in het bepalen van de perfecte vorm voor jouw wenkbrauwen. 

Hartvormig gezicht

Wanneer je een hartvormig gezicht hebt, is je voorhoofd wat breder en je kin smaller. Mensen met deze gezichtsvorm hebben hele uitgesproken jukbeenderen.

Wenkbrauwvorm: Heb jij een hartvormig gezicht? Dan werken zachte wenkbrauwen met een duidelijke boog het beste voor je. Jij hebt je wenkbrauwen liever dik dan dun.

Ovaal gezicht

Heb jij een ovaalvormig gezicht? Dan zijn je voorhoofd en je kaaklijn ongeveer even wijd. Ook merk je dat je voorhoofd iets breder is dan je kaaklijn en dat je gezicht het wijdst bij je jukbeenderen is.

Wenkbrauwvorm: Mensen met een ovaalvormig gezicht kunnen bijna elke wenkbrauwvorm aan. Speel ermee! Een volle wenkbrauw met een iets minder opvallende boog staat altijd mooi!

Diamant gezicht

Is dit jouw gezichtsvorm? Dan lijkt je gezichtsvorm heel erg op een ovaalvormig gezicht en een rond gezicht maar er zit wel een verschil. Jouw jukbeenderen komen nog wat 'sterker' uit, waardoor je voorhoofd en je kin wat dunner lijken. 

Wenkbrauwvorm: Als je een diamantvormig gezicht hebt dan zijn langere wenkbrauwen de beste keuze voor jou. Hiermee accentueer je het wijdste deel van je gezicht. 

Rond gezicht

Mensen met een ronde gezichtsvorm hebben zachtere gezichtskenmerken ook hier zijn je jukbeenderen het breedste deel van je gezicht. 

Wenkbrauwvorm: Wanneer je een ronde gezichtvorm hebt, is een vollere wenkbrauw the way to go. Maar kijk uit: hoe langer je wenkbrauw is, hoe wijder je gezicht lijkt!

Vierkant gezicht

Mensen met een vierkant gezicht merken dat het meest terug in hun kaken. Je voorhoofd, jukbeenderen en kaken zijn ongeveer even breed. 

Wenkbrauwvorm: Een hoge gebogen wenkbrauwvorm werkt het beste voor jou! De foto is het perfecte voorbeeld.

Langwerpig gezicht

Mensen met een lang gezicht hebben ongeveer hetzelfde gezicht als mensen met een vierkant gezicht. Het verschil ligt vooral in het feit dat het gezicht langer is dan dat het breed is. 

Wenkbrauwvorm: Heb jij een lang gezicht? Dan werken hoge wenkbrauwen waarschijnlijk niet voor jou. Probeer een zachte boog met wat dikkere wenkbrauwen!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top