Beauty

Wil jij je make-up look veranderen? Zo doe je dat zonder make-up remover

Wil jij je make-up look veranderen? Zo doe je dat zonder make-up remover

Stel, je hebt in de ochtend je make-up gedaan maar je wil in de avond graag een kleine aanpassing doen aan je make-up. Dit kan natuurlijk, maar je hebt een klein probleempje: je hebt geen make-up remover bij je? Wat nu? Dit is hoe jij jouw make-up look kunt aanpassen zonder iets weg te halen.

Ogen

Als je een aanpassing wil doen bij je ogen, is dit erg simpel te doen. Hoe dit kunt doen hangt af van hoeveel make-up je al op je ogen hebt. Wanneer je alleen mascara ophebt, kun je de ooglook uitbreiden met behulp van oogschaduw en/of eyeliner. Heb je al wel oogschaduw en/of eyeliner op? Dan kun je de look intenser maken. Vervaag bijvoorbeeld een iets donkerdere kleur in je arcadeboog dan de kleur die je al draagt. Hierdoor wordt de look intenser. Als je al eyeliner ophebt, kun je de look aanpassen door je eyeliner langer of groter te maken, of door de look te veranderen in een graphic liner. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de lijn door te trekken in je arcadeboog. Is je oogschaduw en/of eyeliner al vrij intens? Dan kun je een extra beetje glans toevoegen door een glanzende oogschaduw aan te brengen op het midden van je ooglid of in je binnenste ooghoek. Je kunt voor een sexy look ook een oogpotlood aanbrengen in je waterlijn. Tot slot kun je ervoor kiezen om nepwimpers aan te brengen, zoals deze van Ardell.

Huid

Ook bij de huid hangen de mogelijke aanpassingen af van hoeveel make-up je al draagt. Maar laten we er voor het gemak vanuit gaan dat je gezicht is afgepoederd. Je kunt meestal geen vloeibare producten aanbrengen over een poeder. Hierdoor vervaagt het product namelijk niet mooi. Je kunt ervoor kiezen meer contour, bronzer, blush of highlighter aan te brengen op de plekken waar je meer intensiteit wil. Ga hierbij alleen voor een poederproduct. Mocht je je gezicht nu te poederig vinden? Spray een beetje settingspray om de producten in je huid te laten smelten. Mocht je de behoefte hebben om je gezicht meer dekking te geven, dan kun je dit het beste doen met een poederfoundation. Wij zijn fan van de True Match poederfoundation van L'Oréal.

Lippen

Voor de lippen zijn er wat minder opties. Als je al een lipstick op hebt, kun je meestal niet een andere lipstick hier overheen aanbrengen. Wat je wel kunt doen is een lipliner aanbrengen die iets donkerder is dan je lipstick. Breng dit aan op de buitenste randjes van je lippen en vervaag dit een beetje richting het midden van je lippen. Hiermee creëer je meer diepte in je lippen en een meer dramatische look. Tot slot kun je een lipgloss toevoegen. Ga voor een doorzichtige gloss als je tevreden bent met de kleur die je nu op hebt. Ben je hier niet tevreden mee? Dan kun je kiezen voor een lipgloss met een kleur. Je kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan en kiezen voor een lipgloss met glitter of met een plumping effect, zoals de Lip Injections van Too Faced.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top