Beauty

Latte make up is trending op tiktok: zo bereik je de look

Latte make up is trending op tiktok: zo bereik je de look

Een latte drinken we om ons energie te geven (of omdat we het gewoon lekker vinden). Maar op Tiktok wordt de term latte ook op een andere manier gebruikt, namelijk voor een nieuwe make-up trend die de wereld overneemt. Latte make-up is de nieuwste hippe look. Zo doe je het zelf.

Wat is de latte make-up look?

Latte make-up is eigenlijk een vrij simpel concept. Het is een vrij natuurlijke look die gebruik maakt van warme tinten. En zoals de naam je waarschijnlijk al laat verwachten, gaat het hier vooral om bruine tinten. De focus ligt vooral op de ogen. Verder is de look erg simpel en komen er niet te veel producten aan te pas. Wat je vooral nodig hebt is bronzer en bruine oogschaduw. Maar ondanks dat de look zo simpel is, is de look super populair op Tiktok!

Zo bereik je de look

Om de latte make-up look te bereiken heb je maar weinig producten nodig. We bespreken de belangrijkste stappen.

Stap 1: De basis

De basis van de latte look is au natural. Breng eerst je dagelijkse skincare aan en gebruik eventueel een hydraterende primer voor een beetje extra glow. Breng vervolgens een tinted moisturizer of BB-cream aan. Een skintint of foundation met lichte dekking werkt hier ook. Breng deze aan over je hele gezicht en breng eventueel nog een beetje concealer aan op de plekken waar je dit nodig vindt. Bijvoorbeeld op een puistje. Gebruik vervolgens ook je concealer om een beetje te highlighten. Doe dit bijvoorbeeld onder je ogen, op het midden van je voorhoofd, je kin en je neus. Poeder alleen af of de plekken waar je niet wil glimmen zoals op je voorhoofd en je kin.

Stap 2: Bronzer, blush, highlighter

Bij deze stap ligt de focus vooral op de bronzer. Gebruik een vloeibare bronzer om je jukbeenderen, voorhoofd en neus een sunkissed glow te geven. Blend dit goed uit zodat de look mooi natuurlijk blijft. Blush is niet echt een onderdeel van de latte make-up look, maar als je wil kun je een klein beetje perzikkleurige blush aanbrengen. Een klein beetje natuurlijke en subtiele highlight is ook altijd welkom.

Stap 3: Ogen en wenkbrauwen

Voor de wenkbrauwen is er niet per se een specifieke regel die je moet volgen. Het mooiste is om je wenkbrauwen lekker natuurlijk te houden. Vul ze dus alleen in op de plekjes waar dit echt nodig is en borstel ze omhoog voor een fluffy effect. Breng vervolgens een warme bruine oogschaduw aan in je arcadeboog en vervaag dit. Als je geen oogschaduw wil gebruiken, kun je hiervoor ook je bronzer gebruiken. Als je de look graag siimpel wil houden, kun je het hierbij laten. Ga je graag voor wat extra glamour? Breng dan nog een iets donkerdere oogschaduw aan in je buitenste ooghoek voor wat extra dimensie. Breng tot slot een glanzende bronze crème oogschaduw aan op het bewegend ooglid. Maak de ooglook af met je favoriete mascara.

Stap 4: Lippen

De twee belangrijkste woorden om te onthouden voor de lippen zijn nude en glossy. Breng een nude lipliner en/of lipstick aan en maak de look af met een nude of doorzichtige gloss voor dat mooie juicy lippen effect!

@rachelrigler LATTE MAKEUP ✨☕️ cheers :) #makeup #makeuptrends #beauty #lattemakeup #summermakeup #makeuphacks #greenscreen ♬ original sound - Rachel Rigler
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top