Face & Sculpting

Dit is de ombré concealer trend van Tiktok en of jij het ook uit moet proberen

Dit is de ombré concealer trend van Tiktok en of jij het ook uit moet proberen

Op Tiktok zijn er genoeg make-up hacks te vinden. Sommige zijn geniaal en moeten direct onderdeel worden van onze make-up routine, andere slaan we liever over. Een nieuwe hack die momenteel viral gaat is ombré concealer. Is deze trend de moeite waard of kun je hem beter skippen? Wij zoeken het uit.

Wat is ombré concealer?

Als je bekend bent met het concept van een ombré, spreekt de naam redelijk voor zich. Het is een overgang van kleuren. Je begint met de lichtste kleur. In dit geval is dat een lichte concealer. Hierbij wordt er een concealer gebruikt die lichter is dan de eigen huidskleur, hiermee creëer je een brightening effect. Vervolgens breng je een iets donkerdere concealer aan. Deze is dezelfde kleur als de eigen huidskleur. Deze concealer dient als een soort tussenkleur en voegt dekking toe aan je ombré effect. Vervolgens wordt er een perzikkleurige vloeibare blush aangebracht. Een perziktint is voor de meeste mensen een vrij natuurlijk ogende kleur. Dit maakt het de perfecte kleur om te gebruiken als overgang tussen de concealer en de blush. Hoe donkerder je huid is, hoe donkerder je perzik blush mag zijn. Als laatste stap wordt er een andere vloeibare blush aangebracht. De kleur hiervan wisselt per look. Hierin heb je dus vrije keuze.

Bij deze trend is het de bedoeling dat je eerst alle kleuren aanbrengt en dan pas gaat blenden. Dit wordt meestal gedaan met een kwast, voor meer precisie. Werk van binnen naar buiten toe, dus begin met de lichtste concealer en werk naar de blush toe. Hierdoor lopen de kleuren mooi in elkaar over en blijven de kleuren op de plek waar ze horen. Poeder je make-up vervolgens af zoals je normaal gesproken ook zou doen en je bent klaar!

@makeupbytammi Ombre concealer trend! I actually love how this turned out! 😍🙌🏾 #ombreconcealer #blushtrend #makeuphacks #makeupchallenge #blackgirlmakeup ♬ Little Girl Gone - CHINCHILLA

Is ombré concealer het uitproberen waard?

Wat ons betreft, is dit een trend die niet iedereen uit hoeft te proberen. Deze trend staat vooral mooi bij mensen die hoge jukbeenderen hebben. Voor hen is het namelijk aan te raden om blush wat hoger op het gezicht aan te brengen. Heb je wat lagere jukbeenderen? Dan kan het zijn dat deze trend er niet helemaal uit komt te zien zoals gehoopt. Het kan hierdoor lijken alsof je ogen een beetje ingezonken zijn of in het ergste geval kan het eruit zien alsof je een lichte oogontsteking hebt. We raden daarom aan om de trend uit te proberen als je erg benieuwd bent naar hoe het je staat, maar het is zeker niet essentieel voor je routine.

Wel vinden we het idee van het gebruiken van twee concealers erg slim. Je wil tenslotte de meeste brightening en highlight bij je binnenste ooghoek. Wil jij je ogen dus highlighten, maar wil je de look graag een beetje natuurlijk houden, ga dan voor de ombré techniek (zonder de blush).

@jerrelbaumann Roze ombre concealer en onderogen is dit hot of een absolute flop!? 🤔🫣 #makeuphack #pinkundereye #pinkundereyes #pinkconcealer ♬ origineel geluid - Jerrel Baumann
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top