Face & Sculpting

Rode blush staat iedereen: zo rock je de look

Rode blush staat iedereen: zo rock je de look

Blush is al een tijdje een trending product. Geen enkele make-up routine kan tegenwoordig zonder! Maar op het gebied van kleuren, komen we vaak terecht bij roze. En dat terwijl rode blush iedereen goed staat! Gelukkig wordt rode blush steeds populairder. Zo rock jij de look.

De trend

Rode blush heeft altijd al bestaan, maar het was nooit net zo populair als roze tinten. Maar sinds eind vorig jaar, maken de rode tinten hun debut in de spotlights dankzij grote merken die blushes uitbrachten in die kleur. Rood wordt vaak gezien als een hele heftige kleur om te dragen als blush, maar het is juist erg natuurlijk. Het geeft wat meer diepte en het lijkt meer op hoe je wangen er echt uitzien als je bloost. Het bootst de kleur van een natuurlijk blosje na en geeft een subitele look van een licht verbrande huid. Hierdoor geeft rode blush ook de illusie dat je in de zon hebt gezeten.

Rode blush is op Tiktok momenteel een hot item. De hashtag #redblush heeft meer dan vijftig miljoen views. Hierdoor durven wij zeker te concluderen dat rode blush hot is!

@makeupbylexh queen of starting a pink vs peach war on tiktok while only wearing red blush for a week straight 😅👑 #redblush #summermakeup #summerblush #personacosmeticsblush #sunkissedmakeup ♬ smooth operator sped up - audiossss

Zo draag je rode blush

Raak niet geïntimideerd door de felle kleur! Rode blush oogt juist ontzettend natuurlijk, als je het op de juiste manier aanbrengt. Blenden is het magische woord. Ga je voor een vloeibare of crème blush? Breng dan een klein beetje aan met je vingers of een beauty blender en vervaag de kleur totdat je tevreden bent. Heb je te veel van de kleur vervaagt? Breng dan meer aan. Ga je liever voor poeder? Werk dan ook hier in dunne laagjes en vervaag het product met een zachte poederkwast. Breng de kleur aan op de appeltjes van je wangen en zelfs een beetje op je neus. Combineer de blush met bronzer voor de ultieme zomerse look.

Voor een lichtere huidskleur raden we aan om een minder felle rode kleur te kiezen. Ga voor een iets lichtere tint, om te voorkomen dat je wangen te rood worden. Een van onze favorieten is de kleur Frankly Scarlet van Mac. Voor een diepere huidskleur raden we aan om te gaan voor een fellere kleur, deze mag ook wat donkerder zijn. Ga bijvoorbeeld voor de kleur Exhibit A van Nars.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top