Beauty

Deze kleur blush past het beste bij je

Deze kleur blush past het beste bij je

Een blush kan je net even wat meer laten stralen en gezond uit zien doen. Eén sweep doet al wonderen. Alleen welke kleur blush past nou bij je? Oranje, bruin, of juist een perzikkleurige blush? Zoveel keuze en dat maakt het zo lastig.  Lees gauw verder en kom erachter welke blush perfect past bij jouw huidtint.

 

Kleur blush

 

Lichte huid

Snel verbranden en bijna niet bruin worden. Is dit herkbaar voor je? Dan heb je een lichte huid. Meestal heb je dan een wat meer roze en koele ondertoon. Hier passen dan ook het beste koele en neutrale blushtinten bij. Veel vrouwen met een lichte huid neigen vaak naar de kleur babyroze. Dit is een hele mooie kleur, maar er is nog meer. Wat dacht je van een perzikkleur, koraalkleur en een zachte roze kleur? Deze kleuren blush zijn perfect voor de koele ondertoon. Vooral als je voor een subtiele look wilt gaan. Probeer van de warme kleuren af te blijven, want die kunnen nog wel eens zorgen voor een dof effect. 

 

Medium huid

Bij jou is het niet echt duidelijk of je nou een olijfkleurige, roze of vaalgele ondertoon hebt. Jij hebt een medium huidskleur en dat betekent dat je alles kunt hebben. Lucky you! De keuze is reuze, dus misschien is het verstandig om te investeren in een palette, want dan heb je gelijk alle kleuren in een. Zo kun je experimenteren en kun je de blush tint aanpassen aan het seizoen. In de zomer staat bijvoorbeeld een perzikkleur mooi en in de winter kun je bijvoorbeeld voor een warme kleur gaan voor een extra boost.

 

Olijfkleurige huid

Een olijfkleurige huid kan er wat sneller grauw of grijzig uitzien door de gele ondertoon en de geelgroenige tint. Maar dit betekent niet dat we hier niks mee kunnen doen. Een blush haalt namelijk jouw huidtint helemaal op. Jij moet vooral kleuren hebben die je huid complemteren. Dit kan perfect met een perzikkleur, oranje kleurtje of juist roze. Jij gaat helemaal stralen. En hou je nou van wat extra’s, dan staat een bronzer perfect bij jouw huid.

 

Donkere huid

Een donkere huid kan enorm variëren in huidtint en dat betekent dat je ook veel kunt variëren in blushjes. Een warme ondertoon in een blush staat bijvoorbeeld fantastisch bij deze huidskleur, maar ook een uitgesproken kleur roze en een. koraalkleur.  Mocht je wat meer de kleur van je huid willen complementeren, dan staan espresso-achtige kleuren en gebronsde tinten ook prachtig.

 

Bron: Elle.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top