Face & Sculpting

Wil je meer dekking maar minder product gebruiken? Probeer deze concealer hack van Tiktok

Wil je meer dekking maar minder product gebruiken? Probeer deze concealer hack van Tiktok

Concealer is een top product. Het kan een hoop dingen bedekken en kan daardoor echt een lifesaver zijn. Vaak gebruiken we dan ook veel concealer in onze routine, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Door deze concealer hack van Tiktok kan jij een hoop product besparen!

Minder concealer, meer dekking

Concealer is een product dat veel dekking geeft. We hebben er daarom ook niet veel van nodig om ons doel te bereiken. Met vloeibare producten hebben we vaak de neiging om een streep over ons gezicht te trekken langs alle plekken die dekking nodig hebben. Tiktok creator Rachel OCool heeft een techniek bedacht waarbij je de juiste dekking krijgt, maar met minder product. Zelf noemt ze het 'monkey vining'. De techniek houdt in dat je alleen concealer aanbrengt op de plekken die de meeste dekking nodig hebben. Vervolgens blend je de punten naar elkaar toe, je gaat als het ware de punten verbinden. Op deze manier krijg je alleen dekking op de plekken die het echt nodig hebben. De meeste dekking komt terecht op de plekken waarbij je dit echt wil. Hiermee bespaar je een hoop product!

@rachelocoolmua MONKEY VINE AND YOU’LL LOOK FINEEEE #concealer #concealerhack #naturalmakeup #makeuptutorial ♬ Brass Monkey - Beastie Boys

Extra tips voor meer dekking

De tip van Rachel is ontzettend handig om product mee te besparen. Wij geven je nog een aantal extra tips voor als je meer dekking nodig hebt!

Colour correct

Colour correcting klinkt erg moeilijk. Maar het is eigenlijk best simpel en een hele fijne manier om meer dekking te krijgen. Gebruik een groene corrector tegen roodheid. Je hebt maar een klein beetje corrector nodig om de roodheid te corrigeren. Je hoeft dus niet je hele gezicht groen te maken! Gebruik een klein beetje en vervaag dit. Dit zou de roodheid moeten neutraliseren. Als je huid groen wordt, heb je te veel gebruikt. NYX heeft een erg fijn colour correcting pallet!

Underpainting

Underpainting is een andere techniek die je kunt gebruiken om product te besparen. Hierbij breng je je concealer aan voordat je foundation aanbrengt. Hierdoor bespaar je jezelf product omdat je minder foundation gebruikt om de plekken die al concealer hebben. En doordat je foundation aanbrengt over de plek waar al concealer zit, smelt alles mooier samen. Hierdoor lijkt het net alsof dat ene puistje er niet eens zit!

Laat de concealer even opdrogen

Een laatste trucje dat je kunt gebruiken om je concealer meer dekking te geven, is door het even te laten drogen. Breng de concealer aan op de plekken die het nodig hebben en wacht vervolgens even met blenden. Doordat de concealer opdroogt, krijg je meer dekking. Gebruik een vochtige spons om het product te blenden, hierdoor gaat het een stuk makkelijker.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top