Beauty

Dit is waar je paarse, zalmkleurige, gele en groene concealer voor gebruikt

Dit is waar je paarse, zalmkleurige, gele en groene concealer voor gebruikt

Groen, geel, paars, zalm en nude, er zijn eindeloos veel verschillende kleuren concealer. Maar waar gebruik je deze verschillende kleuren allemaal voor? En welke concealer past het beste bij jou? Concealer is voor iedere vrouw een echte musthave in de make-up collectie: het bedekt oneffenheden, verbergt donkere kringen en zorgt er simpelweg voor dat je gezicht er egaal uitziet. Daarom is het goed om te weten waar je al deze verschillende kleuren concealer voor kunt gebruiken. 

Concealer is de perfecte oplossing voor heel veel 'problemen'. Gisteravond niet genoeg geslapen? Concealer. In de nacht een paar puistjes gekregen? Concealer. Je oogleden of lippen primen zodat je make-up beter blijft zitten? Concealer. Je leest het al, dit wondermiddel is echt een duizendpoot. Daarom vertellen wij je meer over de verschillende kleuren van dit goedje en waar je welke kleur voor dient te gebuiken. 

Paars 

Paarse concealer lijkt op het eerste gezicht misschien wat intimiderend of heftig, maar wat doet deze paarse concealer nou precies? Deze kleur licht de huid op en zorgt voor een meer levendige tint. Daarnaast neutraliseert de paarse kleur tevens gele doffe tinten op de huid. Deze concealer moet onder de foundation worden gebruikt. 

Zalm 

De wat meer roze/roodachtige concealers zijn perfect om donkere kringen te verminderen. Deze tinten elimineren namelijk blauwe en grijze ondertonen. Wees wel voorzichtig en breng deze concealer ook echt alleen aan waar nodig op het gezicht, aangezien het aanbrengen van deze concealer elders kan leiden tot oranje vlekken. 

Geel 

Lichtgele tinten verzachten roodheid, voegen warmte toe en fleuren elke tint op. Deze kleur werkt perfect wanneer je paarse kringen onder je ogen hebt. 

Groen 

Een groene kleur concealer verbergt roodheid. Een groene concealer ziet er natuurlijk niet letterlijk groen uit op de huid en daarom wordt aangeraden om deze groene concealer te gebruiken onder je foundation.

Mythes over het gebruik van een concealer 

  • Concealer is géén alternatief voor foundation. Als je meer dekking wilt, gebruik dan ná (of voor) je foundation een concealer. Breng een concealer alleen aan op kleine stukjes huid die anders van kleur zijn dan andere delen zoals onder de ogen, rond de neus en op puistjes of andere onzuiverheden.
  • Foundation overslaan en alleen waar nodig concealer gebruiken, werkt alleen als je een vrijwel perfecte teint hebt. Maar zelfs dan moet de concealer perfect aansluiten bij je huidskleur en moet je het zuinig aanbrengen, in dunne laagjes.
  • Met een concealer problemen als puistjes, bruine verkleuringen of wijnvlekken verbergen zonder dat je ziet dat je make-up gebruikt, is onmogelijk. Zelfs de beste concealers hebben hun beperkingen, helaas. 

Tips voor het kiezen van de juiste concealer 

  • Heb je een droge huid? Neem dan geen vloeibare concealer met een matte finish, want die benadrukt alleen maar dat je een droge huid hebt.
  • Heb je een vette huid met vergrote poriën? Kies dan geen crème of stick concealer, want die heeft een textuur die poriën kan verstoppen en een glimmende huid kan veroorzaken.
  • Wil je donkere kringen, bruine of rode vlekjes maskeren? Ga dan voor een concealer die minimaal een medium dekking geeft.
  • Kies voor onder je ogen een concealer die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Voor de andere delen van je velletje heb je een concealer nodig die exact de tint van je foundation is.
  • Heb je last van gemiddelde tot ernstige verkleuringen? Gebruik dan een concealer met meer pigment. Deze ziet er het meest natuurlijk uit in combinatie met een foundation, omdat de foundation zorgt dat de concealer ergens in kan blenden. De concealer valt dan minder op.
  • Experimenteer om te weten te komen welke kleur, textuur, finish en techniek om concealer aan te brengen het beste voor jou werkt.

 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top