Gezichtsverzorging

5 manieren waarop je een droge huid direct kan hydrateren

5 manieren waarop je een droge huid direct kan hydrateren

Een droge huid hebben we bijna allemaal zo nu en dan wel eens last van. Is het een chronisch probleem waar je het liefste zo snel mogelijk vanaf wilt? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de conditie van je velletje te verbeteren.

Wij hebben vijf manieren gevonden waarmee jij jouw huid binnen no time vochtrijker kunt maken. Natuurlijk zijn er meer dingen die je kunt doen maar deze zijn vrij simpel en hebben een groots effect. 

1. Let op je cleanser

Je huid reinigen is goed maar het is belangrijk om dit niet op een al te agressieve manier te doen. Hiermee voorkom je dat jij dat jij je huid stript van de natuurlijke oliën en andere beschermende lagen van je velletje. 

2. Hydraterende verzorging op basis van een crème

Lotions zijn prima maar als jij je huid echt in de watten wilt leggen, dan is een crème een betere substantie. Als deze ook nog eens voorzien is van hyaluronzuur en ceramiden, dan zit je helemaal goed. 

3. Exfoliëren

Een verzorgingsproduct die vocht moet toevoegen aan de huid, werkt nog beter als deze regelmatig geëxfolieerd wordt. Producten met glycolzuur en niacinamide zijn het beste voor een droge en gevoelige huid. 

4. Vetiname

Jawel, gezonde (!) vetten zijn goed voor jouw huid en de rest van je lichaam. Zo zorgen vetten ervoor dat het grootste orgaan van je lichaam minder snel droog is. Gezonde vetten kun je onder andere vinden in olijfolie, zalm, edamame, noten, avocado's en lijnzaad. 

5. Luchtbevochtiger

Tot slot kan jouw velletje niet zonder een luchtbevochtiger. Hiermee zorg je dat de lucht in jouw omgeving meer vocht bevat en hierdoor jouw huid beter gehydrateerd blijft.

 
Beeld: Photo by Anthony Tran on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top