Interior

Zo richt jij jouw slaapkamer in voor een optimale nachtrust

Zo richt jij jouw slaapkamer in voor een optimale nachtrust

Een goede nachtrust is mega belangrijk. Dat weet natuurlijk iedereen, maar wat niet iedereen weet is dat jouw slaapkamer zeker invloed kan hebben op hoe lekker jij slaapt. Dus slaap je de laatste tijd slechter? Dit zou zomaar kunnen komen door hoe jij je slaapkamer hebt ingericht. En nee, er hoeft nu geen hele verbouwing aan te pas te komen, maar vaak kunnen een paar kleine veranderingen al een hoop doen. 

Het is erg belangrijk dat jouw slaapkamer een rustige uitsraling heeft. Daarnaast kunnen kleuren en materialen ook heel veel doen voor jouw nachtrust. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder. 

Kleuren 

De kleur van jouw slaapkamer is heel belangrijk. Zijn jouw slaapkamermuren helder wit en jouw lakens ook? Dit ziet er natuurlijk mega clean uit, maar het blijkt zo te zijn dat een witte slaapkamer niet zo rustgevend is als het in eerste instantie lijkt. Dit zijn namelijk de kleuren die zorgen voor een goede nachtrust: blauw, oranje, geel, groen en lichtroze. Deze tinten zorgen voor rust en een zen feeling. Dat is precies wat we nodig hebben in de slaapkamer! Als je niet gelijk je kamer een andere kleur wilt verven, kun je deze kleuren uiteraard ook toepassen in je beddengoed en andere accessoires in je slaapkamer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door H&M HOME (@hmhome) op

Opgeruimd staat netjes

Je weet wat ze zeggen, een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Dus hoe kan jij goed slapen als jouw slaapkamer een troepje is? Niet dus! Zorg er daarom voor dat alle kleding, tijdschriften, make-up en andere random troepjes netjes zijn opgeruimd voordat jij gaat slapen. Dit duurt vaak niet langer dan vijf minuten om op te ruimen, en je zult er een stuk beter door slapen, geloof ons maar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

Kamerplant 

Een plant in jouw slaapkamer staat niet alleen super leuk, het straalt ook nog eens rust uit. Hierdoor draagt een plant bij aan een rustgevende slaapkamer. Je wordt namelijk lekker rustig van planten. Je kamer hoeft niet meteen te veranderen in een urban jungle, dat is ook weer niet de bedoeling. Maar met één kamerplant in jouw slaapkamer kun je al heel veel goeds doen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zara Home (@zarahome) op

Rustgevende wanddecoratie

In je slaapkamer moet je ontspannen en rustig worden, dus het is erg belangrijk dat je jouw accessoires hierop aanpast. Let er daarom op dat je geen mega drukke foto's en prints in je slaapkamer ophangt. Dit kan uiteraard heel leuk zijn, maar hang deze liever in de woonkamer of keuken. Abstracte kunst of een rustgevende foto van de natuur past beter in de slaapkamer. Extra tip: hang je wanddecoratie op de muur waar jouw bed tegenaan staat, zodat je er niet tegenaan kijkt. Dit kan jou namelijk afleiden en minder rustig maken in je hoofd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

Easy met de accessoires 

Wij snappen het, het is mega leuk om zoveel mogelijk accessoires in je slaapkamer neer te zetten maar probeer het toch rustig te houden. Onbewust kun je namelijk nooit helemaal zen worden met allemaal tierlantijnen om je heen. Zorg ervoor dat de accessoires rust uitstralen, en perfect bij elkaar passen. Denk hierbij aan verschillende vormen, maten en kleuren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top