Lipstick

Concealer lippen zijn terug: zo rock je de look

Concealer lippen zijn terug: zo rock je de look

Ben je geboren in de jaren '90 (of eerder)? Dan ken je de concealer lippen trend van de jaren 2000 vast nog wel! Deze make-up trend staat voor veel mensen waarschijnlijk op het lijstje van trends die nooit meer terug mogen komen. Toch maakt de trend dankzij TikTok een comeback, maar dan anders. Zo rock jij de look.

Wat zijn concealer lippen?

Concealer lippen was een make-up trend die helemaal in was in het jaar 2000. Hierbij bracht je concealer aan over je lippen, waardoor ze zo goed als samensmolten met de rest van je gezicht. Je lippen waren dus alles behalve gedefinieerd en aanwezig. Voor veel mensen is dit waarschijnlijk een make-up trend die ze snel willen vergeten, toch is de trend weer hip dankzij TikTok. Gelukkig zijn er wel wat aanpassingen gedaan aan de originele trend om de look geschikter te maken voor het jaar 2024.

Zo moderniseer je de look

Om concealer lippen te dragen in 2024, moet je vooral focussen op de techniek. De manier waarop je de trend uitvoert, maakt een enorm verschil. In 2024 hebben concealer lippen juist een plumping effect. De trend wordt tegenwoordig ingezet om je lippen voller te laten lijken. Wie had dat ooit gedacht?

Concealer lippen dragen kan dus op een hele moderne manier. Maar hoe moet het dan precies? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Stap 1

Wie zich de originele trend nog kan herinneren weet ook precies hoe droog je lippen eruit konden zien met de concealer erop. Om dit te voorkomen, is het goed om je lippen even te scrubben voordat je make-up aanbrengt. Gebruik hiervoor een lipscrub, of meng een beetje honing met suiker voor een scrub die daarna ook gelijk dient als zoete snack.

Stap 2

Breng nu een neutrale lipstick aan die een of twee tinten donkerder is dan je huidskleur. Voor wat extra definitie kun je ook een lipliner gebruiken voor wat meer contrast.

Stap 3

Nu is het tijd voor concealer! Pak een concealer die iets lichter is dan je huidskleur en dep een klein beetje product op het midden van zowel je bovenlip als je onderlip.

Stap 4

Gebruik vervolgens je vinger om de concealer te vervagen. Blend de concealer richting de randen van je lippen. Hierdoor zit de meeste concealer in het midden en krijg je een soort ombré effect. De concealer dient nu als een soort highlight.

Stap 5

Deze laatste stap is optioneel, maar als je graag extra focus op je lippen wil leggen, kun je nog een doorzichtige gloss toevoegen.

@kellystrackofficial #greenscreen #greenscreenvideo are concealer lips the new viral beauty trend?! What do you guys think? #fyp #makeup #beauty #beautytok #makeuphacks #beautyhacks #concealerlips ♬ original sound - Kelly Strack
Bron: Bustle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top