Lipstick

The perfect lips: welke kleur past bij jou?

The perfect lips: welke kleur past bij jou?

Lippenstift is de perfecte finishing touch voor jouw make-uplook. Ga je voor een opvallende, rode of een lichte, roze lippenstift? Er zijn veel diverse opties. Kom je er niet uit welke kleur bij jou past? Lees dan snel verder, want wij vertellen je welke lippenstift de ‘perfect lips’ creëren bij jou.

Welke kleur ondertoon heb jij?

Om erachter te komen welke kleur lippenstift bij jou past, ga je op zoek naar een kleur die zowel bij je huidskleur als bij je ondertoon past. Maar hoe kom je erachter welke ondertoon je huid heeft? Draai hiervoor je pols om en bekijk je aders. Zien deze er blauw of paars uit, dan heb je een koele ondertoon. Volgens het bekende merk Loreal is het dan het mooist om te kiezen voor een nude-, roze-, cranberry- of wijntint.

Hebben jouw aders een groenige kleur, dan heb je een warme ondertoon. Hiervoor adviseert Loreal om te kiezen voor een lichtroze, perzikkleurige, nude of bronzen kleur.

Lees ook: Helpen rode lippen echt om aantrekkelijker te zijn voor anderen?

Kies je voor matte of glanzende lippenstift?

Nu je erachter bent welke kleur bij jouw huid past, stuit je op de volgende keuze. Kies je voor een matte of glanzende lippenstift? Hieraan zitten geen ‘regels’ verbonden. Of je nou voor mat of glanzend kiest, beide opties staan prachtig bij elke kleur en type huid.

Tip: wil jij lippenstift testen zonder het aan te brengen op je lippen? Test het dan op je vingertop. De kleur van je vingertoppen komt namelijk het dichtst bij de kleur van jouw lippen.

Welke kleur kleding draag je?

Naast dat je de kleur van je lippenstift aanpast aan de kleur van je huid, is het ook mooi om de kleur van de lippenstift aan te passen aan de kleur van je kleding en sierraden.

  • Draag je een look met koele kleuren, kies dan voor een roze, koel rode of bruin/roze tint.
  • Draag je caramel, oranje of crème kleurige kleding, kies dan voor een oranje/rode, warm bruine, perzik nude of bronze tint.

Lees ook: Full face make-up look met alleen lipstick? Zo doe je het

Uiteindelijk is het helemaal aan jou welke kleur lippenstift je gebruikt. Misschien vind je een paarse of blauwe kleur wel helemaal te gek. Doe je eigen ding en kies waar jij je zelfverzekerd bij voelt. Zolang jij de kleur lippenstift mooi vindt, vinden wij dat ook!

Bron: Loreal-paris.be en Brushbeauty.nl
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top