Lipstick

Full face make-up look met alleen lipstick? Zo doe je het

Full face make-up look met alleen lipstick? Zo doe je het

Soms verzuipen we in het aantal beauty producten dat we hebben. Foundation, concealer, bronzer, highlighter, lipstick en ga zo nog maar even door. Het zou een stuk gemakkelijker zijn als we al deze producten in één zouden hebben. Op TikTok circuleert nu een trend waarbij mensen een full face make-up look creëren met alleen een lipstick. We horen je al denken: hoe dan? Dat laten we je zien.

De kracht van lipstick

Een lipstick is een beauty product dat niet te missen is in je make-up stash. Een mooie kleur op je lippen maakt je look helemaal af. Je gebruikt een lipstick niet alleen op je lippen, maar je gebruikt het ook als een blush of als een mooie kleur oogschaduw. Nu probeerden veel mensen een trend waarbij je lipstick ook als concealer, contour en zelfs als foundation gebruikt.

Full face make-up look

Waarom mensen het precies proberen, is niet helemaal duidelijk. Eén ding weten we wel: het heeft niet altijd een mooie uitkomst. Toch ziet het er bij sommigen wél verbluffend mooi uit. Om het zelf te proberen, heb je verschillende tinten en structuren lipstick nodig. Voor de basis heb je een lipkleur nodig die het dichts bij je eigen huidskleur zit en een lichte structuur heeft. Hiermee voorkom je dat je poriën volledig verstopt raken. Voor de contour gebruik je een donkerdere, bruinachtige tint en voor de blush luidt het motto: hoe feller hoe beter.

@helinndoski

Niet altijd succesvol

Veel pogingen tot een face face make-up look met alleen lipstick zijn, niet geheel verbazingwekkend, een flop. Toch is het in soms een trust the proces gevalletje. In het begin lijkt de look een drama, maar tegen het einde ziet het er toch redelijk goed uit. Het is het proberen waard, maar of het echt goed is voor je huid, is nog te betwijfelen.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top