Face & Sculpting

TikTok-trend: ombre concealer

TikTok-trend: ombre concealer

TikTok blijkt opnieuw het platform te zijn waar de grootste make-uptrends opduiken. De trend van nu is de ombre concealer. Waarom is dit zo populair? 

Ombre concealer

De ombre concealer-trend gaat viral op TikTok en dat is niet voor niets. Deze trend verscheen vorige maand voor het eerst. In die korte tijd heeft het de harten van miljoenen make-upliefhebbers veroverd. Dat belooft veel goeds. Wat houdt de trend precies in? Ombre concealer is een truc waarbij je verschillende kleuren concealer onder je ogen aanbrengt voor een natuurlijk en oplichtend effect. Normaal gesproken zou je hiervoor veel producten en tijd nodig hebben, maar met deze truc gaat het dus veel sneller. De trend combineert twee handige make-up hacks: kleurcorrigeren en draping. Het eerste gaat over het gebruiken van een concealer met een perzikachtige tint om donkere kringen te verminderen. Het tweede gaat over hoe je je blush aanbrengt. De trend is populair omdat het je ogen oplicht en jukbeenderen accentueert. Deze manier van concealer aanbrengen is supermakkelijk. En makkelijk, dat willen we.

Meer lezen: Ogen optisch groter laten lijken met make-up

Zo doe je het

Wat je nodig hebt is een concealer en blush. Gebruik een concealer die twee tinten lichter is dan je foundation voor de binnenste hoeken van je ogen. Voor het middenstuk gebruik je er eentje die één tint lichter is dan je foundation. De blush die je gebruikt kan gewoon je normale blush zijn. Of kies voor twee soorten - een subtiele blush en dan een blush met een diepere kleur. Let ook op de textuur: vloeibare producten werken het beste. Sticks zijn niet zo handig.

Dit is hoe je het doet: breng stipjes concealer aan onder je ogen. Begin met de lichtste kleur bij de binnenste hoeken van je ogen, dan een iets donkerdere tint in het midden en tot slot wat blush bij de buitenste hoeken. Breng de blush hoog aan. Dan ga je alles in elkaar laten overlopen. We raden aan om een kwast te gebruiken en van binnen naar buiten te werken. Zo krijg je dat mooie ombre-effect. En als alles geblend is, kun je er met een vochtig make-upsponsje overheen gaan om lijntjes te vervagen. Dan de laatste stap! Zorg dat alles goed blijft zitten met een matterende poeder.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top