Beauty

Dit zijn onze 5 favoriete natuurlijke beauty merken

Dit zijn onze 5 favoriete natuurlijke beauty merken

Fijne beautyproducten die ook nog eens volledig natuurlijk zijn, dat willen we! Omdat we graag stapsgewijs kiezen voor groene, duurzame skin care, maken we graag kennis met fijne nieuwe prodcuten.

Wij hebben alvast de research voor je gedaan naar een aantal fijne natuurlijke beauty merken, zodat jij dit niet meer hoeft te doen. Smeer erop los, want deze natuurlijke producten doen precies wat ze beloven voor jouw huid én milieu. 

1. Weleda

Bij Weleda vind je natuurlijke verzorging waarbij planten de belangrijkste ingrediënten vormen. In al haar skincare, genees- en verzorgingsmiddelen maakt Weleda dan ook gebruik van de unieke en helende eigenschappen van plantenextracten. Het resultaat? Natuurlijke verzorgingsprdoucten met de heerlijkste geuren die nog lang blijven hangen. 

De producten van Weleda bestaan volledig uit natuurlijke en biologische ingrediënten en bevatten geen synthetische toevoegingen. Het merk maakt uitsluitend gebruik van conserveringsmiddelen, parfumstoffen en plantaardige oliën op natuurlijke basis. 

Bij dit fijne merk vind je producten geschikt voor het hele lichaam voor vrouwen én mannen en geschikt voor alle huidtypes. Elke Weleda lijn heeft één plantaardig hoofdingrediënt, afhankelijk van de eigenschappen zijn deze afgestemd op een bepaald huidtype en leeftijd. Verzorgingslijnen van Weleda zijn: Rosa Mosqueta, Calendula, Haver, Amandel, Skin Food en nog veel meer! Je koopt de producten van Weleda o.a. bij Holland & Barrett en Ekoplaza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Weleda Nederland & België (@weledabenelux) op

2. Sukin

Sukin is een Australisch merk, maar sinds een paar jaar ook in Nederland verkrijgbaar bij onder andere Holland & Barrett. De bedenkers van Sukin wilden een nieuwe verzorgingslijn creëeren die betaalbaar, volledig natuurlijk én vriendelijk is voor mens en mileu. En dat is ze gelukt. Niet voor niets zijn ze inmiddels uitgegroeid tot het grootste natuurlijke verzorgingsmerk van Australië!

De ingrediënten waar Sukin gebruik van maakt, zijn helemaal vegan en dus plantaardig. Ze worden dan ook niet op dieren getest, wat wel zo'n fijn idee is. De formules van Sukin zijn ook nog eens biologisch afbreekbaar en vrij van koolstof. Ook de verpakkingen zijn vriendelijk, want deze zijn volledig recyclebaar en vrij van BPA (een chemische stof die in veel plastic producten voorkomt). Verkrijgbaar bij Holland & Barrett. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sukin Natural Skincare (@sukinskincare) op

3. Burt's Bees

De Amerikaanse Imker Burt maakte eind vorige eeuw kaarsen van restanten bijenwas.  Op een dag besloot hij als experiment een lippenbalsem van deze bijenwas te ontwikkelen. Hij vond dat deze goed gelukt was en bracht het product op de markt. We zijn Burt dankbaar, want het bedrijf is 25 jaar laten uitgegroeid tot een wereldwijd succes op gebied van natuurlijke cosmetica. En die lippenbalsem? Die werd natuurlijk de bestseller van het merk. 

Na het succes van de lippenbalsem had Burt de smaak te pakken en voegde steeds meer natuurlijke producten toe aan zijn assortiment. Hij besloot zich enkel op natuurlijke producten en cosmetica te focussen. Inmiddels is het merk over de gehele wereld verkrijgbaar en marktleider in de categorie natuurlijke cosmetica. 

De producten bevatten naast bijenwas ook etherische oliën, plantenextracten, kruiden en mineralen op plantaardige basis. Wat je er niet in aan zult treffen zijn parabenen, glycol en ook zijn de formules niet getest op dierenvelletjes. Verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos, Holland & Barrett en Douglas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Burt's Bees (@burtsbees) op

4. Dr. Haushka

De producten van het Oostenrijkse merk Dr. Hauschka zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid. De formules zijn zacht voor de huid en ruiken subtiel. Het duurzame merk is volledig natuurlijk en staat bekend om het gebruik van heilzame planten, grotendeels afkomstig van biologische teelt.

Dit fijne verzorgingsmerk haalt het beste uit de natuur en maakt er fijne, effectieve cosmetische en huidsverzorgingsformules van. Dokter Rudolf Hauschka en schoonheidsspecialiste Elisabeth Sigmund creëerden samen natuurlijke huidverzorging, zonder gebruik te maken van synthetische stoffen. In 1967 waren ze hun tijd ver vooruit, want het maken van natuurcosmetica was toen nog niet zo gewoon! Je koopt de producten van Dr. Hauscka onder andere bij De Bijenkorf en Ekoplaza. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dr. Hauschka NL (@drhauschkanl) op

5. Bee honest (de Traay)

Je raadt het waarschijnlijk al: Bee Honest is geiïnspireerd op... de bij! Bij het merk Bee Honest van de Traay combineren ze de kunst van het imkeren met hedendaagse honingverwerking. Een mond vol, maar wat we wel weten is dat die kwaliteitshoning hele fijne verzorgingsproducten oplevert. 

De persoonlijke verzorgingsproducten en cosmetica van Bee Honest hydrateren en beschermen de huid tegen schadelijke invloeden en ondersteunen het herstellende vermogen. Omdat het merk gelooft dat elke huid een specifieke verzorging nodig heeft, zijn de verschillende formules afgestemd op specifieke huidtypes. De grondstoffen die gebruikt worden zijn plantaardig en zoveel mogelijk biologisch geteelt. 

Bee Honest ziet bewust af van synthetische geur- en kleurstoffen, parfum, parrafine en siliconen. Ook andere aardolieproducten zul je in de heerlijk geurende smeersels van Bee Honest niet aantreffen. Onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza en Holland & Barrett.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bee honest cosmetics De Traay (@beehonestcosmetics) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top