Fashion

De 10 leukste Nederlandse fitness & health blogs

Soms heb je gewoon even een duwtje in de rug nodig. Want een gezonde lifestyle (en een killer body) krijg je niet vanzelf. Wij laten ons daarom graag inspireren door onze favoriete health-, food- en fitness blogs.

Op de één of andere manier raken wij heel gemotiveerd als we andere coole chicks zien hardlopen, bootcampen of fitnessen. Zo'n killer body, dat willen wij ook! En als het even kan, proberen we ook heel graag de healthy recepten van onze favoriete bloggers uit. Kun je wel wat motivatie gebruiken? Wij zetten de 10 leukste health-, food- en fitness blogs op een rij.

1. GirlsLove2Run
In 2012 startten Fieke & Francien deze inspirerende hardloopblog. Jammer genoeg is Fieke vertrokken naar Engeland en heeft ze de blog even op een lager pitje gezet, maar Francien blogt ondertussen rustig verder. Of nou ja, rustig? Ze zegde haar baan op om Girls Love 2 Run nóg groter te maken en dus reist ze tegenwoordig de hele wereld over om marathons te rennen. Zonder schaamte doet ze ieder detail uit de doeken en houdt ze je op de hoogte over haar work-outs, challenges en zweetdates.

girls love 2 run

2. #FitGirlCode
In de winter van 2012 lagen Christel en Aranka met een zak M&M's op de bank en besloten ze dat het tijd was voor een ommekeer: gezond eten en sporten werd hun nieuwe lifestyle. Dat resulteerde niet alleen in een wasbordje, maar deze fanatieke meiden hielden er ook een eigen community aan over. Op #Fitgirlcode vind je onder andere healthy recepten, 30-day challenges voor bijvoorbeeld een strakke kont en tips & trucs voor je work-out. Let's do this!

fitgirlcode

3. ILoveHealth
Wat wij zo leuk vinden aan Daisy van I Love Health? Dat ze gewoon toegeeft dat ze ook wel eens een off-day heeft en dan ook gewoon een frietje met mayo of een chipje eet. Toch weet ze ons met haar blog te inspireren en proberen we regelmatig één van haar healthy recepten uit. Ook aan de slag? Haar gezonde bananenbrood moet je proberen!

ilovehealth

4. WorkThatEs
Jaaaa, natuurlijk kan onze ex-hoofdredacteur Esmée niet ontbreken in ons lijstje. Uit het niets begon Esmée met gezond leven en besloot daar een blog over bij te houden, wat een enorm succes bleek. Op haar blog WorkThatEs vinden we de nodige fitspiration, gezonde recepten, lekkere work-out muziek en natuurlijk de coolste sport outfits. Want ja, die 'nice Anna Wintour' blijft toch altijd in haar zitten!

workthates

5. ChicksLoveFood
Wil je uit eten maar weet je niet waar? Dan moet je Chicks Love Food even bezoeken, want Nina en Elise hebben een hoop fijne restaurantjes gereviewd. Daarnaast vind je ook een hoop goede recepten op Chicks Love Food, die onderverdeeld zijn in verschillende gangen. Zo heb je dus razendsnel een lekkere lunch, een supersnelle maaltijd of een healthy ontbijtje gevonden. Tip: probeer de stampot van zoete aardappel, geitenkaas en spinazie eens! Jam jam...

chickslovefood

6. Foodness
Als je ergens moet zijn voor héél veel gezonde voeding dan is het wel op Foodness. Dit online platform staat vol met heerlijke snacks, gezonde smoothies en creatieve recepten. De Foodness bloggers brengen daarnaast regelmatig tips & trucs voor tijdens het koken. Zo laat keukenprinses Claartje, oprichtster van het platform, je zien hoe je een prei moet wassen (want ja, dat doe je dus verkeerd) en hoe je een ei op de allermakkelijkste manier splitst. We like!

Foodness

7. Annemerel
Eigenlijk blogt Annemerel over alles waar ze gelukkig van wordt, maar omdat ze regelmatig een marathon loopt (alsof het niets is!) én geregeld op de proppen komt met een heerlijk gezond recept, hoort ze zeker in dit rijtje thuis. Nog een stimulans nodig om ein-de-lijk ook eens te beginnen met hardlopen? Als je Annemerel volgt kom je wel van die bank af!

Annemerel

8. Rens Kroes
Het zusje van Doutzen Kroes timmert inmiddels ook aardig aan de weg als healthcoach. Op haar website vinden we niet alleen heerlijke recepten, maar ook de blog van Rens, waarin je een kijkje krijg in haar drukke, maar gezonde leventje als healthcoach.

RensKroes

9. Healthyfans
Op Healthyfans deelt Jenny haar liefde voor pindakaas, clean eten, hardlopen en krachttraining. Via haar 'Photo Diary' houdt ze je wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen in haar leven. Ook leuk: de rubriek 'Voedzooi', waarbij Jenny iedere week een gezondere versie van een ongezonde snack creeërt.

Healthyfans

10. Urban Runners
Er is maar één ding dat nog ontbreekt in deze lijst en dat is: mannelijk schoon. Daarom hebben we Urban Runners aan ons lijstje toegevoegd. Niet helemaal een blog, maar wel heel leuk. De dames en heren van Urban Runners vertellen op deze hardloop/lifestyle website werkelijk ALLES over hardlopen, de nieuwste sportsgear en voeding voor vóór en na het sporten. Heb jij je running shoes al aan?

Urban runners

Deel dit artikel
Back to top