Health

Dit zijn de 13 wellness en health trends 2018

Dit zijn de 13 wellness en health trends 2018

Zelfliefde, zelfzorg en welzijn... dit jaar staat gezondheid bovenaan ons lijstje. Met depressies en burn-outs op de loer is het belangrijk om jezelf prioriteit te maken en zo goed mogelijk te verzorgen, zowel fysiek als mentaal. Van sport en voeding tot beauty producten en mindsets: dit zijn de wellness trends en de health trends 2018. 
 

#1 Protect our planet

Een record aantal orkanen, aardbevingen, bosbranden en extreme weersomstandigheden hebben ons wakker geschud en we kunnen niet langer wegkijken. Onderzoekers en wetenschappers hebben bevestigd dat mensen invloed hebben op deze rampen en gelukkig nemen steeds meer mensen hun verantwoordelijkheid met het oog op onze collectieve gezondheid, onze kinderen en de toekomst van onze planeet. Minder (of geen) vlees eten, bewuste consumptie (recyclen, zo min mogelijk plastic verpakkingen etcetera) en duurzaamheid bij bedrijven zijn enkele voorbeelden. 

#2 MINDFULNESS

Mindfulness, meditatie en yoga zijn nog steeds enorm populair en het blijft alleen nog maar meer toenemen. De hoeveelheid prikkels is in dit digitale tijdperk enorm toegenomen: we krijgen (denk: pushnotificaties) de hele dag door informatie aangeboden en dankzij technologie gebeurt alles sneller en efficiënter. En dan gaan we ook steeds meer van onszelf eisen. Het resultaat? Een nogal opgejaagd gevoel. Mindfulness helpt deze stress te managen en weer even tot jezelf te komen. Het staat voor aanwezig zijn in het moment en kunnen waarnemen zonder te oordelen, wat zorgt voor rust in het hoofd en daarmee ook in je leven. Je leert accepteren en prioriteiten stellen, want je krijgt inzicht in wat echt belangrijk is voor jou.

#3 Kickboksen

Kickboksen is verre van nieuw, maar steeds meer studio's geven leuke en vernieuwende groepslessen. Waarom het zo populair is? Kickboksen combineert cardio met krachttraining op manieren die uitdagend zijn voor je spieren én brein. Daarbij komt dat het een heel effectieve sport is. Wil je in korte tijd conditie opbouwen? Snel resultaat? Afvallen? Het antwoord is: kickboksen. En omdat steeds meer mensen hier achter komen hoort kickboksen thuis in dit rijtje health trends.

Dit zijn de 13 wellness en health trends 2018

#4 Clean beauty

Health en beauty trends gaan hand in hand, bewijst deze trend. We willen geen giftige stoffen of schadelijke ingrediënten meer in huidverzorgingsproducten. Dat is voorgoed verleden tijd. We zijn ons heel erg bewust van wat we in ons lichaam stoppen en wat we op onze huid - onze grootste orgaan - smeren dringt ook ons lichaam binnen. Only green & clean please! Doei zogenoemde gevoelige huid, hallo gezonde glow!

#5 Kurkuma

Je hebt vast wel eens een golden latte ergens op een menu zien staan, langs zien komen op Pinterest of misschien maak je het al regelmatig voor jezelf. Het hoofdingrediënt hiervan is kurkuma, een helende specerij is in de Ayurvedische geneeskunde, dat goed is voor, nouja, eigenlijk alles. Een wondermiddel. Google maar! 

#6 Plant lady

Ook planten, het liefst zoveel mogelijk, behoren tot de health trends van 2018. Van plant walls in algemene ruimtes en je eigen woonkamer tot eucalyptus in de douche (dankzij de hitte en stoom komen er essentiële oliën vrij, en natuurlijk voor de heerlijke geur)! Planten zijn je beste vriendjes, want ze zuiveren de lucht, produceren zuurstof en ze boosten je gemoedstoestand. Hoe meer planten, des te beter! 

Dit zijn de 13 wellness en health trends 2018

#7 Actieve houtskool

Nog zo'n health én beauty trend: actieve houtskool. Dit belangrijke ontgiftende ingrediënt is een manier om je lichaam te reinigen na een weekend weg, een vakantie of na een nacht hard feesten en drinken! In een (detox) drankje, om mee te poetsen voor wittere tanden of in je gezichtsmasker; houtskool verricht wonderen!

#8 Body positivity

Dankzij influencers als modellen Winnie Harlow en Ashley Graham heeft de body positivity beweging een hoogtepunt bereikt op social media en het is nog steeds aan het groeien. Accepteer je lichaam en hou van jezelf - is de boodschap. Je hebt maar één lichaam, dus wees er lief voor en denk aan hoeveel jouw lichaam voor jou doet, elke dag weer en jij maar bekritiseren... daar stoppen we dus vanaf nu mee. "Look down at your body whisper there is no home like you." 

#9 Minimalisme

Health trends duur? Nee hoor, deze niet. Sterk nog, je houdt zelfs geld over! Minimalisme gaat over zo min mogelijk spullen bezitten, waardoor je ruimte in je hoofd en leven krijgt voor de dingen die écht belangrijk zijn. Je identificeert je niet langer met jouw bezittingen. Bye bye koopverslaving, hello minimalisme! Lees hier hoe je in drie stappen kunt 'ontspullen'.

#10 Digital Detox

Techniek is het nieuwe tabak. Terwijl techniek en social media mooie manieren zijn om in contact te blijven met anderen, heeft het ook z'n nadelen. Onderzoek wijst uit dat de mensen die meer tijd op social media doorbrengen zich minder sociaal vervuld voelen en op hoe meer platformen we ons bevinden, hoe meer stress we hebben. Het is nodig om zo nu en dan te unpluggen en je telefoon te laten voor wat het is. Ga de natuur in of het strand op! Lees hier meer over hoe je jezelf een digital detox geeft

Dit zijn de 13 wellness en health trends 2018

#11 Jade Roller

De Jade roller is een gezichtsroller waarmee je de huid op je gezicht met behulpt van een edelsteen een massage geeft. De roller stimuleert de bloedcirculatie (hello healthy glow!), verhoogt de elasticiteit van de huid en hij draagt bij de vernieuwing van huidcellen. Het tooltje is betaalbaar én het is makkelijk te integreren in je skincare routine!

#12 Investeren in ervaring

Als aanvulling op minimalisme, zien we dat mensen investeren in ervaringen. Zowel bezoekjes aan de spa, massages en retreat als leerzame workshops, inspirerende lezingen en een meditatietraining. Zelfontwikkeling en zelfzorg staan hoog in het vaandel en het is het meest waardevolle waar je je geld aan kunt uitgeven. 

#13 Vega(n)

Eén van de health trends waarvan ik hoop dat het een standaard wordt: zo min mogelijk tot geen dierlijke producten eten. Waarom? Om de exploitatie en het doden van onschuldige dieren te stoppen. Een plantaardig dieet verkleint daarnaast de kans op kanker, diabetis en diverse hart- en vaatziekten. Veehouderij is bovendien verantwoordelijk voor de grootste uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO2 en is daarmee een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. De vraag is: waarom niet?


Wat is jouw kijk op deze beauty, health & wellness trends 2018?
 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top