Lifestyle

Minimalism challenge: minder spullen in 3 stappen

Minimalism challenge: minder spullen in 3 stappen

Behalve je lichaam en geest, kun je ook je bezittingen een detox geven. Je spullen definiëren niet wie je bent en door spullen weg te doen of op te ruimen zul je je letterlijk lichter voelen. Minimalisme gaat over zo min mogelijk spullen bezitten, waardoor je ruimte in je hoofd en leven krijgt voor de dingen die écht belangrijk zijn. Bye bye koopverslaving, hello minimalisme!

"The greatest things in life aren't things" 

Je hebt het vast wel eens gedacht, "als ik dat heb, dan ben ik écht blij of voel ik mij echt goed". Maar niets is minder waar. Help jezelf eraan herinneren dat niets wat je ooit koopt, kan compenseren voor hoe je je van binnen voelt. Investeer energie in geloven wie je bent, in plaats van geld uit te geven aan spullen. Maar begrijp ons niet verkeerd, bij een spullen detox gaat het niet alleen om spullen wegdoen, maar vooral ook om het ordenen en organiseren ervan, zodat je orde en overzicht hebt! We vragen zeker niet om genoeg te hebben aan één paar schoenen, één tas en één lipstick. Dat snappen wij fashion en beauty lovers maar al te goed.

Klaar voor een grote schoonmaak? Daar gaan we:

Stap 1

Categoriseer jouw spullen in bijvoorbeeld:
- Kleding
- Accessoires
- Schoenen
- Make-up & verzorging 

En zo kun je verder gaan met keukenspullen, boeken & administratie, elektronica etc.


Stap 2 

En nu gaan we per categorie de spullen ordenen. Het is geweldig als je spullen weg kunt doen, omdat je ze niet meer draagt of gebruikt, maar het is net zo belangrijk om erachter te komen wat je juist heel veel gebruikt. Je kent het wel: je ziet het niet, dus vergeet je dat je het hebt en gebruik je het niet. En dat is zonde! Organiseer dit zo dat je er altijd gemakkelijk bij kunt en je dagelijkse leven soepeler verloopt. Neem tijd om iedere lade, plankje of mandje te organiseren en gebruiksvriendelijk te maken. 
 

Stap 3

Als laatste is het belangrijk dat je tijd en energie investeert in het op orde houden van jouw spullen. Het is zonde als alle tijd die je hebt geïnvesteerd in het uitzoeken van jouw spullen, voor niets is geweest omdat alles binnen no-time weer overhoop ligt. Maak dagelijks tijd vrij om alles op orde te houden. 

 

Lees hier nog meer tips voor hoe je je kast écht goed opruimt. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top