Face & Sculpting

De perfecte no make-up make-up look creëer je met deze 6 tips + stappenplan

De perfecte no make-up make-up look creëer je met deze 6 tips + stappenplan

Als er één beauty trend is die nooit uit de mode gaat, is het de no make-up make-up look. Je ziet er flawless en natuurlijk uit zonder te veel poespas. Dé perfecte dagelijkse look tijdens deze pandemie. Het ziet er minimalistisch uit, maar er komen toch een aantal stappen bij kijken. Alleen een goede basis op je huid is hiervoor niet genoeg.

Jij creëert de perfecte au naturel look door je ogen, lippen en wangen er bij te betrekken. Pas de volgende make-up tips toe en volg het stappenplan voor een prachtig 'naakt' gezicht om te combineren met jouw eigen natuurlijke haartextuur of ongeverfde haren.

1. Hydratatie

De kans is groot dat jij minder make-up nodig hebt wanneer jij een gezonde levensstijl leidt en voldoende water drinkt. Een skincare routine die goed bij jouw huid aansluit, kan al voldoende zijn.

Als jouw huid vaak rood is of gevoelig en snel geïrriteerd is, is het wellicht waard om het beroemde serum en de moisturizer van La Mer uit te proberen.

 

2. Foundation met opbouwbare dekking

Gebruik een foundation met buildable coverage. In andere woorden, een foundation met opbouwbare dekking. Deze helpt bij de plekjes op je gezicht die wat extra coverage nodig hebben, zonder dat je te veel make-up hoeft te gebruiken (lees: pancake face).

 

3. Kies voor aardetinten

Het kleurenpalet dat het beste past bij een natural look zijn aardetinten. Kies kleuren uit die goed bij jouw huid passen om jouw mooie features nog meer naar voren te laten komen. Breng het op een subtiele en smudgy manier aan, op deze manier ziet het er geloofwaardiger uit dan wanneer je harde en duidelijke lijnen creëert.

4. Crème make-upproducten

Voor een naadloze no make-up make-up look, kun je het beste crèmeproducten gebruiken die zich hechten en blenden met je huid op een natuurlijkere manier.

 

 

5. Voorzichtig met het gebruik van poeder

Gebruik alleen poeder op de specifieke plekken die bij jou vettig worden of waar je het iets matter wil hebben. Verberg de glans van je gezicht niet! Dit is juist een belangrijk element als het aankomt op een geloofwaardige no make-up make-up look.

6. Gebruik een hydrating mist 

Houd je look fris gedurende dag door je make-up bij te werken en te verfrissen met een hydrating mist waarmee je jouw huid zacht en glanzend kan houden.

 

Stappenplan

- Smeer moisturizer op je gezicht en decolleté.

- Voeg een foundation met opbouwbare dekking toe op je gezicht met een grote kwast of met je vingers.

- Breng concealer aan onder je ogen, rond je neusgaten en op eventuele onzuiverheden.

- Gebruik een blush stick (het liefst op crèmebasis) en breng het aan met een kwast of je vingers onder je jukbeenderen, langs je kaaklijn, rond je slapen en op je voorhoofd om warmte en dimensie te creëren.

- Gebruik een (crème)bronzer en breng het aan op je gezicht met de toppen van je vingers voor een gouden en glanzende glow.

- Poeder eventuele shiny plekken af van je gezicht

- Vul je wenkbrauwen in met een wenkbrauwpotlood.

- Breng oogschaduw (de Magnetic Luminous Eye Color Oogschaduw kleuren van Nudestix zijn een aanrader) langs de wimperrand om je ogen te laten spreken.

- Gebruik een getinte lippenbalsem voor kleur en hydratatie.

- Vergeet je favoriete mascara niet te gebruiken. Klaar!

Beeld: Photo by Jake Nackos on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top